Ετοιμάζεται το περιφερειακό χωροταξικό χωρίς διαβούλευση

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης λίγο πριν τη λογοδοσία της περιφερειακής αρχής τη Δευτέρα το απόγευμα ενημέρωσε το σώμα για δυο θέματα που προχωρούν στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ: η δυνατότητα επέκτασης άδειας ισχύος φράγματος Νεστορίου για ηλεκτροπαραγωγή και μια νομοτεχνική παρέμβαση μαζί με Σύνδεσμο Φωτοβολταϊκών για παράταση ταρίφας μέχρι το 2025.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επισκέψεις Τριαντόπουλου και Ταχιάου μιλώντας για μια συνολική παρέμβαση στα Βαλτόνερα. Όσο για την κατάπτωση βράχων στο δρόμο του Αγίου Παντελεήμονα τόνισε ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση του έργου. Τέθηκε επίσης το θέμα της Υψηλής Γέφυρας και θα αποσταλεί αίτημα για τη χρηματοδότησή του (του μεγάλου έργου) και των παράπλευρων διασυνδέσεων για να μην επιβαρυνθεί η Δυτική Μακεδονία μέσω του ΠΔΕ. Επίσης πρόσθεσε ότι θα υπογραφεί σύντομα το πολεοδομικό χωροταξικό της Περιφέρειας, ενώ ξεκινά μια διαδικασία για τις απώλειες εισοδημάτων με το τρίμηνο κλείσιμο της Γέφυρας Σερβίων.

Σε ερώτηση για το πολεοδομικό χωροταξικό ανάφερε ότι: «Όταν συντάσσονταν το χωροταξικό έγινε η καλύτερη διαβούλευση. Είναι αληθές. Αν επιλέξουμε τη διαβούλευση θα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις».

Ιωάννα Παπαδημητρίου