Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Δέσποινα Παπαδοπούλου και τον πρώην Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Θοδωρή Μαρδίρη, που αφορούσε την παράδοση του εξοπλισμού στον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Πτολεμαΐδας (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε), μέσω του έργου «Αναβάθμιση Εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε Σχολικές Μονάδες και Εξοπλισμού σε Δομές Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Η παράδοση του εξοπλισμού από τον κ. Κασαπίδη πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε στην Πτολεμαΐδα, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης Γιώργου Βαβλιάρα.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.100.000 € χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε ποτέ στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής. Αφορά την προμήθεια εξοπλισμού Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών και Εργαστηριακού Εξοπλισμού για τις σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και το σύνολο των εκπαιδευτικών και διοικητικών δομών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του επισήμανε πως: «Με την παράδοση του εξοπλισμού το Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε Πτολεμαΐδας θα έχει καλυμμένες τις ανάγκες του σε εργαστηριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Η Περιφερειακή Αρχή, με δράσεις και συγχρόνως μέσα από την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων, στοχευμένα και με πρόγραμμα, εξασφαλίζει την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».