Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος αγώνας της ημέρας στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα κορασίδων που διεξάγεται στην Καισαριανή. Ο Απόλλων Πτολεμαίδας επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 65-59. Τρεις βολές της Ζιάκα έστειλαν το ματς στο επιπλέον πεντάλεπτο αφού διαμόρφωσαν το 50-50, εκεί όμως η ομάδα της Πτολεμαίδας ήταν πιο ψύχραιμη και πήρε τη νίκη. Ωστόσο την παράσταση έκλεψε η Βασιλική Χωλοπούλου.

Η μόλις 14 χρόνων αθλήτρια του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας, κόρη του παλαίμαχου παίκτη Άρη Χωλόπουλου (Ηρακλής, Άρης, Έσπερος) διέλυσε τα κοντέρ με 16 πόντους, 16 ριμπάουντ και 11 ασίστ!

Δεκάλεπτα: 18-9, 28-22, 34-35, 50-50, 59-65
Διαιτητές: Δολγύρας, Σκουλαρίκης
Παναθηναϊκός (Στρατής): Γιαννακοπούλου 7, Φελούρη 15, Ζιάκα 10(1), Φεράκη 12, Κεφάλα, Φραγκούλη 15(3), Σιγαλού, Υφαντοπούλου, Κωστακοπούλου.
Απόλλων Πτολεμαΐδας (Παπαδημητρίου): Χωλοπούλου 16, Διπλάρη 24(5), Αμανατίδου Αν. 5, Σαρβάνη 4, Ζησοπούλου 1, Βλαδίκα 3(1), Αμανατίδου Ελ. 12(2), Παπαδοπούλου.

Η στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

Φωτογραφίες του αγώνα ΕΔΩ

Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται διαδικτυακά από το κανάλι YouTube της ΕΟΚ ΕΔΩ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο του αγώνα ΕΔΩ

Δηλώσεις

Κατσαρέλιας Γιώργος (προπονητής Παναθηναϊκού): «Τρομερή εναλλαγή συναισθημάτων. Εμείς μπροστά στο σκορ στην αρχή, η Πτολεμαΐδα το γύρισε, πήρε κεφάλι έδειχνε ότι το ματς έχει τελειώσει, μετά βρήκαμε εμείς αποθέματα να γυρίσουμε, πήγε παράταση. Οι αντίπαλοι βάλανε κρίσιμα σουτ σε κρίσιμες στιγμές. Τα σουτ αυτά σε αυτές τις ηλικίες κόβουν τα πόδια, δεν υπάρχει εμπειρία διαχείρισής τους. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί έχουμε παλέψει όλα τα ματς, δεν έχουμε χάσει κάποιο με κατεβασμένα τα χέρια. Τα παιδιά μέσα από αυτά τα ματς βρίσκουν εμπειρίες, χτίζουν προσωπικότητα γιατί αυτά θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αν συνεχίσουν στον αθλητισμό. Καλή συνέχεια στα κορίτσια της Πτολεμαΐδας και σε όλες τις ομάδες, χωρίς τραυματισμούς».

Ζιάκα Αγγελική (αθλήτρια Παναθηναϊκού): «Το παλέψαμε όσο μπορούσαμε, Έγιναν κάποια λάθη σε άμυνα και επίθεση, δεν ήμασταν τόσο εύστοχες όσο θα θέλαμε. Είχαμε την ψυχραιμία όταν χρειάστηκε αλλά δεν μας βγήκε. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει και ότι μπορούμε».

Παπαδημητρίου Ελένη (προπονήτρια Απόλλωνα Πτολεμαΐδας): «Συγχαρητήρια στις παίκτριές μου. Δεν το πιστεύαμε στην αρχή το παιχνίδι. Κάναμε τρομερή δουλειά στο ξενοδοχείο. Δυστυχώς το παιχνίδι με τον Κρόνο μας επηρέασε πάρα πολύ, αλλά τελικά τα καταφέραμε γιατί είχαμε τεράστια ψυχικά αποθέματα. Αξίζαμε τη νίκη από την κανονική διάρκεια, όμως με δικό μας λάθος πήγε το παιχνίδι στην παράταση. Παίζαμε με τέσσερις κοντές γιατί είχαμε πρόβλημα στα φάουλ αλλά σήμερα το παιχνίδι ήταν καθαρά δικό μας και η νίκη ήρθε δίκαια. Η κούραση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχουμε ένα τελευταίο παιχνίδι. Ότι και να γίνει αύριο είμαι πολύ ευχαριστημένη από την ομάδα μου. Είμαστε μία πολύ κοντή ομάδα. Όταν θέλεις να ελέγξεις τα ριμπάουντ στην άμυνα πρέπει να δώσεις περισσότερη ενέργεια, οπότε πολλές φορές αυτό δεν μας βοηθούσε στην επίθεση. Αποδείξαμε όμως ότι έχουμε τεράστια ψυχικά αποθέματα και τελικά το μπάσκετ δεν είναι μόνο τεχνική κατάρτιση αλλά και τακτική από τους προπονητές. Όταν μιλάει η καρδούλα παίρνεις το αποτέλεσμα».

Διπλάρη Αναστασία (αθλήτρια Απόλλωνα Πτολεμαΐδας): «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την παρουσία του. Το πιστέψαμε, βάλαμε κάποια κρίσιμα σουτ. Συνεχίζουμε για το αυριανό και τελευταίο παιχνίδι. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Πηγή:basketa.gr