Ως πανηγυρική και ιστορική μέρα για το δήμο Εορδαίας και τη ΔΕΤΗΠ χαρακτήρισε ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς την υπογραφή της διασύνδεσης της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με το νέο αγωγό Πτολεμαΐδα 5 με την ΕΡΓΟΤΕΜ ΑΤΕΒΕ, μια τεχνική εταιρία με ιδιαίτερη εμπειρία στον χώρο της τηλεθέρμανσης. 18 μήνες είναι ο χρόνος υλοποίησης του έργου. Εντός του 2022 θα έχει ξεκινήσει η μονάδα και εντός του 2023 η εμπορική λειτουργία της μονάδας . 19.970 εκ ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός και έφτασε με την έκπτωση στα 13, 5εκ εκ των οποίων 10 εκ είναι δημόσια δαπάνη και 3, 1 ιδία κεφάλαια χωρίς δανεισμό. «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα παροχής υπηρεσιών στους πολίτες της Εορδαίας. Διασφαλίζουμε πολλά για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης» δήλωσε ο δήμαρχος .

Ιδιαίτερα χαρούμενος δήλωσε και ο Δημήτρης Καρακασίδης, πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ, ο οποίος έκανε αναφορά και στη μελέτη κατασκευής των ηλεκτρικών λεβήτων για την τηλεθέρμανση για την επόμενη, πιθανόν και μεθεπόμενη θερμαντική περίοδο . «Θέλουμε την επέκταση για όσο περισσότερους κατοίκους, έχει γίνει πρόταση για χωριά που είναι κοντά στον αγωγό»
Η διευθύντρια της τηλεθέρμανσης μίλησε για μια έμπρακτη επέκταση μετάβασης «Έχει σημασία για την πόλη και τα χωριά που είναι κοντά σε αγωγούς τηλεθέρμανσης και θα εξυπηρετήσει το μέλλον των τηλεθερμάνσεων. Εκεί θα κουμπώσει η τηλεθέρμανση Αμυνταίου και θα τροφοδοτείται όταν υπάρχει ανάγκη και η τηλεθέρμανση Κοζάνης».

Οι πρόδρομες εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και οι ουσιαστικές από το νέο χρόνο και θα ενταθούν το Μάρτιο.
Ι.Π.