Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι κρίσιμος παράγοντας για τον εφοδιασμό τροφίμων και φαρμάκων στην περίοδο της πανδημίας COVID 19, όπως αναφέρει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα .Σαν να μην πέρασε μια μέρα και η ίδια που βρήκε πρόσφορο έδαφος για αντιπολίτευση εν μέσω κορωνοϊού ζητώντας από τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη να μην σπέρνει τον πανικό, σήμερα δημοσιοποιεί στοιχεία από τα οποία προκύπτει ορατός κίνδυνος ελλείψεων στην αγορά ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών .

Δείτε τι ακριβώς αναφέρει:

«Με δεδομένη την πολυπλοκότητα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας που στηρίζεται σε ένα εκτενές δίκτυο χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων υπηρεσιών εμπορευματικών μεταφορών και τον βαθμό αλληλεξάρτησης του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, η ενίσχυση των συστημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας καθίσταται καθοριστικός παράγοντος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η πανδημία δε θα λάβει καταστροφικές διαστάσεις. Η ανεμπόδιστη μεταφορά και συνεχής διάθεση απαραίτητων αγαθών (τρόφιμα) και του απαιτούμενου ιατροφαρμακευτικού και προστατευτικού εξοπλισμού θα είναι κρίσιμη την προσεχή περίοδο για την αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει σημαντικές επιπτώσεις στις εμπορευματικές μεταφορές στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλίσει ότι η ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα διατηρείται. Στηρίζει τη δημιουργία λωρίδων ταχείας διέλευσης για αγαθά ειδικά όσον αφορά ιατροφαρμακευτικό και προστατευτικό εξοπλισμό, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την διασφάλιση της διαθεσιμότητας αγαθών.

Επίσης σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «οι αρμόδιες αρχές (τελωνεία, λιμάνια, κ.λπ.) δεν έχουν την απαιτούμενη πληροφόρηση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω των συχνών αλλαγών των αποφάσεων των κρατών – μελών της Ε.Ε., με αποτέλεσμα να δημιουργείται αίσθημα αβεβαιότητας στους οδηγούς φορτηγών. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται δυσκολίες στην εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων, με ορατό τον κίνδυνο ακόμα και ελλείψεων στην αγορά».

Μετά λοιπόν από αυτή την αντιπολίτευση που έκαναν στο εαυτό τους , οι τρεις βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Βέττα Καλλιόπη, Πέρκα Θεοπίστη και Τελιγιορίδου Ολυμπία που ενδιαφέρονται με το δικό τους τρόπο για τη δημόσια υγεία, ας δώσουν και εκείνες το 50% του μισθού τους για των αγώνα ενάντια στην εξάπλωση του ιού.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

 

Κοινή δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας: Ο κ. Κασαπίδης σπέρνει τον πανικό