Πριν λίγες μέρες με πληροφόρησαν αγρότες της παραλίμνιας περιοχής του Δήμου Σερβίων ότι κομβόι βαρέων οχημάτων διήλθε από τη γέφυρα Σερβίων με προορισμό τα Σκόπια.

Το επόμενο πρωί μαζί με στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Έδρας της Π.Δ.Μ. και στα πλαίσια προγραμματισμένης ενημέρωσής μου, επισκεφθήκαμε τη γέφυρα Σερβίων στο άκρο του προβόλου στο οποίο έγινε η τοπική ενίσχυση.

Εν συνεχεία με προτροπή μου ξεκινήσαμε με προορισμό το ορυχείο λιγνίτη της Μ.Ε.Τ.Ε. στο Προσήλιο. Ένα χιλιόμετρο περίπου πριν την είσοδο του ορυχείου αντικρίσαμε κομβόι περίπου δεκαπέντε σταθμευμένων βαρέων οχημάτων τα οποία ήδη είχαν φορτωθεί με λιγνίτη και ανέμεναν και άλλα για να φορτωθούν και εν συνεχεία να αναχωρήσουν μαζί με προορισμό τα Σκόπια διερχόμενα από τη γέφυρα Σερβίων.

Σε άμεση συνάντηση με τον υπεύθυνο του ορυχείου έγινε ενημέρωση-υπενθύμιση για τα επιτρεπόμενα όρια διέλευσης της γέφυρας (μέγιστο μικτό βάρος 40tn, μέγιστη ταχύτητα 40km/h και ελάχιστη απόσταση μεταξύ βαρέων οχημάτων 100m) για τα οποία άλλωστε υπάρχει η αντίστοιχη σήμανση. Η ανταπόκριση του υπευθύνου ήταν άμεση και προσφέρθηκε να βοηθήσει στο κομμάτι της ενημέρωσης των Σκοπιανών οδηγών και της εταιρείας για την οποία μεταφέρουν το λιγνίτη.

Βασικό μέλημα της Περιφερειακής Αρχής, είναι η διατήρησή της σε κυκλοφορία και σύμφωνα με τις οδηγίες της Τεχνικής Υπηρεσίας και των Ειδικών Επιστημόνων Καθηγητών και Γεφυροποιών.
Στα πλαίσια αυτά ενημερώθηκε η Τροχαία και εγγράφως η Μ.Ε.Τ.Ε., ώστε να βοηθήσουν στο κομμάτι της ενημέρωσης και υπενθύμισης των μέτρων στους οδηγούς των βαρέων οχημάτων.