Μόνο ψέματα θα πείτε αλλά, είδαμε ένα όνειρο και είπαμε να το κάνουμε στ’ αλήθεια..

Ονειρευτήκαμε τον Φοίβο να περιδιαβαίνει τα σοκάκια της Βλάστης, χαζεύοντας αυτές και αυτούς που περνάνε. Να στέκει και να χαμογελά στις παρέες που παίζουν μουσική ή απλά αράζουν κάτω από τα πλατάνια. Μετά, στο χώρο της συναυλίας, στο γήπεδο της τζούμκας, στο soundcheck, να γνωρίζονται με τα υπόλοιπα συγκροτήματα που θα μοιραστούν τη σκηνή και θα μπλέξουν τις μουσικές τους. Να ακούν ο ένας τις μουσικές ιστορίες του άλλου και να συνειδητοποιούν τη στιγμή, το χρόνο και τον τόπο, τη δύναμη της μουσικής συνάντησης που μέλλεται για να ρθει.

Ύστερα, ενθουσιασμένοι, φουσκωμένοι από σιγουριά και αυτοπεποίθηση, να βγαίνουν στη σκηνή και να σταθούν, να αντικρίσουν τον κόσμο των Γιορτών, τα μάτια γεμάτα λάμψη και προσμονή, το αίσθημα πως όλα εδώ συμβαίνουν που αναβλύζει.

Και έπειτα, το όνειρο μας χάραξε δύο εικόνες.
Από τη μια, οι εκλεκτοί και οι τυχεροί να βλέπουν το Φοίβο και την παρέα του στην πιο όμορφη ταράτσα που έχουν παίξει, με τη Βλάστη, τον Αηλιά και το Σινιάτσικο να ξαπλώνουν από πίσω τους και να θωρούν.
Από τη άλλη, ο Φοίβος να αντικρύζει τα παιδιά κάτω στο ορεινό λιβάδι, όχι ένα πλήθος αλλά μια συλλογικότητα, έτοιμη από καιρό, αναψοκοκκινισμένη από τους μουσικούς βαλκανικούς πολέμους των Γιορτών της Γης, να πάλλεται και να αφήνετε στην καταπράσινη αγκαλιά που σχηματίζουν οι οξιές και οι βελανιδιές γύρω τους.
Δύο εικόνες που θα φτιάξουν μια κοινή συλλογική ελεγεία για τη φύση και τη μουσική.

Ονειρευτήκαμε τα τραγούδια του να τρέχουν στα λιβάδια του οροπεδίου, οι στίχοι του να γίνονται ερωτικό παιχνίδι στα καλντερίμια του χωριού, οι μελωδίες να μπλέκουν στις φυλλωσιές των δέντρων και η φωνή του να αντηχεί στα πιο ψηλότερα βουνά. Βιώσαμε, μες τ’ όνειρο, τις μουσικές του Φοίβου να μπλέκονται με τους ρυθμούς των Βαλκανίων των Γιορτών της Γης και να λειτουργούν στο χώρο καθαρκτικά. Υπερβατικά και λυτρωτικά.

Και μετά ξυπνήσαμε και είπαμε, βρε λες?
Μόνο ψέματα ή μπορούν τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα?
Μα για τις Γιορτές της Γης μιλάμε, εκεί που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.
Άλλωστε, ποια καλύτερη ταράτσα για τον Φοίβο από το οροπέδιο του Σνιάτσικου, στα 1240 μέτρα υψόμετρο, εκεί που απλώνεται η πανέμορφη Βλάστη?

Ποια μεγαλύτερα νούμερα θα μπορούσε να συναντήσει ο Φοίβος από εμάς τους ίδιους στο φετινό πενθήμερο των Γιορτών της Γης?
Τι μπολερό των Βαλκανίων θα προκύψουν από τη συνάντησή του με τα υπόλοιπα συγκροτήματα που θα μοιραστούν τη σκηνή εκείνη τη βραδιά?
Ας ανταμώσει η Καλλιθέα του Φοίβου με την καλή θέα της Βλάστης και ότι προκύψει θα το ξέρουν μόνο οι τρελοί και ονειροπόλοι που θα το ζήσουν!

Μόνο αλήθειες λοιπόν:
Ο Φοίβος Δεληβοριάς για πρώτη φορά στις Γιορτές της Γης με όλο το μοναδικό του επιτελείο για μια αξέχαστη συναυλία. Μια μουσική συνάντηση που θα μπερδέψει τα ψέματα με την αλήθεια και τα όνειρα με την πραγματικότητα.

Γιορτές της Γης 2023
Η τρέλα ξαναπαίρνει τα βουνά