Συναντήσαμε σήμερα το Κώστα στον Αυγερινό Βοΐου , στις εργασίες που γίνονται για την πλατεία του χωριού.

Ο Ταρνανάς Κωνσταντίνος του Τριαντάφυλλου και της Καλλιρόης, κατάγεται από τον Πεντάλοφο , ένα από τα ποιο ξακουστά Μαστοροχώρια του Βοΐου.

Γενήθηκε στις 20 Απριλίου του 1962. Σπούδασε Μηχανολόγος στα ΚΑΤΕ Κοζάνης, αλλά η Αγάπη του για την Πέτρα τον οδήγησε στο να μην ασχοληθεί με αυτό που σπούδασε,αλλά να ακολουθήσει αυτό που πραγματικά του άρεσε, και που του είχε μεταδώσει ο πατέρας του,αφού και αυτός με την σειρά του ήταν τεχνίτης της πέτρας.

Ο ίδιος, Ο Κώστας ο Ταρνανάς, με την πάροδο του χρόνου, την καθημερινή ενασχόληση με αυτό που αγαπούσε, σιγά σιγά εξέλιξε την τέχνη του.

Αντιπροσωπευτικές δουλειές του είναι το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, ο Άγιος Αθανάσιος Τσοτυλίου,ο Άγιος Γεώργιος Πενταλόφου, το νέο κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Χορηγό Βοΐου , και αναπαλαιώσεις και συντηρήσεις πέτρινων Γεφυριών σε συνεργασία με την Αρχαιολογία της Βέροιας. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τις αναπαλαιώσεις κτιρίων.

Το 2010 πήρε μέρος στο πρώτο εργαστήριο θεωρητικής και πρακτικής αποκατάστασης παραδοσιακών κτιρίων με έδρα τον Πεντάλοφο. Έτσι μπόρεσε να μεταδώσει στους φοιτητές που πήραν μέρος σε αυτό το εργαστήριο, τις Γνώσεις του και την πείρα του, σε ότι έχει να κάνει με την αποκατάσταση των Παραδοσιακών Κτιρίων .

Πηγή: tovoion.com