Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας, η Αγωνιστική Κίνηση γυναικών Κοζάνης και η Ομάδα Γυναικών Ποντοκώμης ,μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας  (ΟΓΕ) καταγγέλλουμε το θάνατο εργαζόμενου το Σάββατο το πρωί, στο Ορυχείο Καρδιάς, της ΔΕΗ  την ώρα που εργαζόταν όταν ανετράπη το ανυψωτικό μηχάνημα που χειριζόταν.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εργαζόμενου, ο  οποίος  ήταν πατέρας  δύο  παιδιών.

Καταγγέλλουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΔΕΗ Α.Ε. και του εργολάβου, καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες  εργασίας στην ΔΕΗ Α.Ε: Εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, γηρασμένο προσωπικό εξαιτίας της πολιτικής στις συντάξεις που οδηγεί εργαζόμενους να παραμένουν σε μεγάλη ηλικία στη δουλειά, προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα την έλλειψη εμπειρίας, όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων που αποσπά την προσοχή των εργαζομένων, απλήρωτη δουλειά για μήνες στις εργολαβίες, μισθοί πείνας σε εργολαβίες και οκτάμηνα, ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας στις εργολαβίες, οχήματα όχι καλά συντηρημένα, εξοπλισμός παρωχημένος, έλλειψη προσωπικού στους μηχανισμούς ελέγχου του κράτους που έχει σαν αποτέλεσμα την ασυδοσία όσον αφορά τα μέτρα υγείας και ασφάλειας και την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στη δουλειά ένας ακόμη νέος άνθρωπος ,ένας ακόμη εργάτης στην λίστα των εργατικών ατυχημάτων που όλο και μεγαλώνει ,ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Οι γυναίκες των Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ ενώνουμε τη φωνή με την απαίτηση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια(ΣΕΕΕΝ) :

Ως εδώ! Κανένας άλλος νεκρός, κανένας άλλος τραυματίας στο βωμό της κερδοφορίας της ΔΕΗ ΑΕ και των εργολάβων.

Απαιτούμε:

  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς.
  • Κατάργηση των εργολαβιών και του δουλεμπορίου. Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΚΟΖΑΝΗ 21-08-2017