Μια πραγματικά μαγευτική συναυλία με τον Σταύρο Σιόλα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουλίου 2026 στον κατάμεστο αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων του Δήμου Κοζάνης, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους θεατές.

Η όμορφη αυτή καλοκαιρινή μουσική βραδιά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ήταν το αποκορύφωμα του bookstories, και ήταν αφιερωμένη στο βιβλίο, τη λογοτεχνία και την ποίηση, με κεντρικό άξονα το ελληνικό τραγούδι και τη μελοποιημένη ποίηση.

Ο καταξιωμένος τραγουδοποιός Σταύρος Σιόλας, παρουσίασε ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής με αγαπημένα τραγούδια, μελοποιημένη ποίηση σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και επιλογές από την προσωπική του δισκογραφία. Μια λυρική μουσική παράσταση που ανέδειξε τη διαχρονική σχέση της ελληνικής ποίησης με το τραγούδι, δημιουργώντας έναν ζωντανό διάλογο ανάμεσα στη μουσική και τον λόγο.

Στο ακορντεόν ήταν η Αγγέλικα Παπανικολάου και στις κιθάρες ο Δημήτρης Παπαλάμπρου.

Δήμος Κοζάνης