Δρομολογήθηκε η επανάκτηση, αποκατάσταση και αξιοποίηση των εδαφών της ΔΕΗ

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης συναντήθηκε με φίλους σε κέντρο στα Πετρανά . Μίλησε για την αποφασιστική στάση της κυβέρνησης στον Έβρο ευχαριστώντας τους ένστολους που υπερασπίστηκαν τα σύνορα. Λόγο έκανε και στα ελληνοτουρκικά και την εθνικά υπεύθυνα στάση της κυβέρνησης με ενίσχυση των συμμαχιών της .”Η Ελλάδα μεγάλωσε και δυνάμωσε αυτή την τριετία με γνώμονα το πατριωτικό συμφέρον” .

Επίσης αναφέρθηκε στην πανδημία και τον τρόπο διαχείρισής της , τις συχνές επαφές με ομάδες επαγγελματιών και αγροτών. Ευχαρίστησε τους υγειονομικούς , αλλά και τον κλάδο των λογιστών που βοήθησε στην εφαρμογή των μέτρων. “Προσλάβαμε 18.000 στελέχη , φτιάξαμε ένα άρτιο εμβολιαστικό πρόγραμμα , εφαρμογές που ζήλεψαν όλες οι χώρες. Παρά τις προβλέψεις αντέξαμε με κολοσσιαίο πρόγραμμα που στήριξε την οικονομία με 43 δις για υγεία, επαγγελματίες , εργαζόμενους, στηρίξαμε την αυτοδιοίκηση με κονδύλια .Σκέφτεστε να μας είχε βρει αυτό το κακό με ΣΥΡΙΖΑ ; Ήρθαμε αναδρομικά να καλύψουμε το συντριπτικό μέρος της ζημιάς που υπέστησαν οι συμπολίτες μας και περιμένουμε και νέες παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι κοντά στην κοινωνία. Η οικονομία δεν κατάρρευσε μέσα στις κρίσεις.

“Έκλεισε με την τρίτη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, υποχώρησε η ανεργία με 200.000 νέες θέσεις εργασίας στην χώρας, δημιουργήθηκαν 30 έργα ΣΔΙΤ με της Κοζάνης ανάμεσα σε αυτά , ήρθαν εμβληματικές επιχειρήσεις στην χώρα .Θα μπορούσαμε να μεμψιμοιρούμε, μας ήρθαν οι επτά από τις δέκα πληγές του Φαραώ και εφαρμόσαμε το πρόγραμμά μας”. Αναφέρθηκε στο ψηφιακό κράτος , φτάσαμε να μας ζηλεύει η Γερμανία. Η πιο μεγάλη παρέμβαση έγινε στα δασικά που θα τίναζε στον αέρα τις αγροικίες ενισχύσεις

“Ο τόπος μας μπήκε στο επίκεντρο της πολιτικής .Εγκρίθηκε η ανέγερση νέου νοσοκομείου στο Μαμάτσειο, έγιναν αναβαθμίσεις στο Μποδοσάκειο, εξασφαλίστηκε το μέλλον των εργαζόμενων της ΔΕΗ, δόθηκε λύση στις τηλεθερμάνσεις ειδικά της Πτολεμαΐδας με ενίσχυση ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ιδιώτες, δρομολογήθηκε η επανάκτηση, αποκατάσταση και αξιοποίηση των εδαφών της ΔΕΗ για διάφορες δράσεις , εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των δήμων Βοίου, Βελβεντού και Σερβίων για τοπικά δίκτυα φυσικού αερίου, θεσμοθετήθηκαν κίνητρα για προσέλκυση επενδύσεων , υλοποιούνται ειδικά προγράμματα από τον ΟΕΑΔ για απολιγνιτοποίηση, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της σύνδεσης της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με τη μονάδα 5 , πετύχαμε την υιοθέτηση της ρήτρας δίκαιης μετάβασης”

Ι.Π.