Εθελοντής Αιμοδότης
Δύο λέξεις, ένα νόημα, μία ουσία: ΖΩΗ

Κορυφαίοι γιατροί, επιστήμονες και νοσηλευτές
Παροχή άριστων υπηρεσιών υγείας
Άψογα νοσηλευτικά κέντρα
Υπερσύγχρονος εξοπλισμός και ιατρικά μέσα

Αλήθεια, τι αξία θα είχαν όλα τα παραπάνω αν δεν υπήρχε διαθεσιμότητα σε αίμα; Αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές αιμοδότες που εφοδιάζουν τις τράπεζες αίματος με το πολυτιμότερο αγαθό που έχει ο καθένα και μπορεί να προσφέρει στον συνάνθρωπό του; Η απάντηση, αυτονόητη.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τιμά την ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη (14/6), τιμά όλους τους εθελοντές αλλά περισσότερο τιμά και ευχαριστεί τους συναδέλφους – εθελοντές που συμβάλουν τα μέγιστα ώστε να καθίσταται εφικτό, σε κάθε εκδήλωση εθελοντικής αιμοδοσίας, να συγκεντρώνονται δεκάδες φιάλες αίματος που καλύπτουν σημαντικότατο μέρος από τις αυξημένες ανάγκες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, όμως, αξίζουν και σε όλους εκείνους που μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και άκρατο αλτρουισμό, δε δίστασαν να δείξουν την ανθρωπιά και ευαισθησία τους, συνεχίζοντας να προσφέρουν το πολύτιμο δώρο της ζωής στους συνανθρώπους τους.

Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι κορυφαία πράξη που διαρκεί 10 λεπτά και απαιτεί μόλις 450ml αίματος, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι ανάγκες για αίμα δεν αφορούν πάντα τους άλλους ανθρώπους. Κάποια στιγμή ίσως το χρειαστούμε εμείς οι ίδιοι ή κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Γι΄αυτό: Γινόμαστε εθελοντές και δίνουμε αίμα

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ & ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ