Υλικά
Για την πανακότα
400 γρ. Κρέμα γάλακτος
180 γρ. Γάλα φρέσκο πλήρες
80 γρ. Ζάχαρη
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής καλής ποιότητας
4 ζελατίνες των 2 γραμμαρίων
1 βανίλια

Για τα καραμελωμενα αχλάδια
2 αχλάδια μεγάλα
1 στικ κανέλας
50 γρ. Ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιασουν σε κρύο νερό
Σε ένα κατσαρολακι βράζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος , 2 φακελάκια πράσινο τσάι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βραση αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και ελάχιστο χρωμα ζαχαροπλαστικής .
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το μείγμα .

Στηβουμε με τα χέρια τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε φορμακια η σε μια φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.
Ξεφλουδίζουμε και κοβουμε σε κύβους τα αχλάδια . Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολακι σε μέτρια φωτιά με τη ζάχαρη,την κανέλα και λίγο νερό.
Μόλις πήξει το σιρόπι του μείγματος είναι έτοιμο.

Το αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στην πανακότα απο πάνω οταν είναι έτοιμη.