από τον σεφ Γιώργο Καλογερίδη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
2 Τσιπούρες
80 γρ. ρεβύθια (τα οποία τα έχουμε μουλιάσει σε νερό)
4 μέτρια μανιτάρια (λευκά αγαρικά) κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λωρίδες
1 κρεμμυδάκι φρέσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημλενη
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
Χυμός απο ένα λεμόνι καί το ξύσμα του
Ελαίολαδο
Λίγο μαιδανό
Λίγο εστραγκόν ξερό
Αλάτι,πιπέρι
Ένα ποτήρι νερό ή ζωμός λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καταρχήν το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια μας να μουλιάσουν σε νερό.
Βράζουμε τα ρεβύθια μας πάντα σε χαμηλή φωτιά για να κρατήσουν τη σύσταση τους και να μην διαλυθούν.
Λίγο πρίν να είναι έτοιμα τα αφαιρούμε απο τη φωτιά και τα σουρώνουμε..
Σε ένα ταψί βάζουμε το νερό ή το ζωμό μας , και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Παίρνουμε τις τσιπούρες μας και τις αρωματίζουμε με λίγο εστραγκόν και αυτες και επίσης αλατοπιπερώνουμε.
Αν οι τσιπούρες μας είναι ιχθυοκαλλιέργιας θα χρειαστούν παραπάνω αλάτι.
Επίσης αν είναι χοντρές σε μεγεθος θα χρειαστει να τις χαράξουμε με ένα μαχαίρι μια κάθετη τομή
Τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί και ψήνουμε το φαγητό μας για 12-14 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αναποδογυρίζουμε τις τσιπούρες μας και τις αφήνουμε για αλλα 8-10 λεπτά στο φούρνο…
Δέ θέλουμε να ψήσουμε πολύ το ψάρι μας και στεγνώσει, το ψάρι τρώγεται ζουμερό..

kalogeridhs-giorgos