Ο Γενικός Γραμματέας του εργατικού κέντρου Σάκης Τολιόπουλος μια μέρα πριν τις εκλογές τοποθετήθηκε για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου. Οι εκλογές θα γίνουν την Τετάρτη 23 Ιουνίου από τις 07.00 μέχρι τις 21.00, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης, οδός Ζαφειράκη 4 για την ανάδειξη νέας Διοίκησης – Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για τη Γ.Σ.Ε.Ε.

133 είναι οι αντιπρόσωποι και συμμετέχουνε τέσσερις παρατάξεις:
-ΔΑΚΕ
-Συνεργασία για το Εργατικό Κέντρο
-Ταξική Ενότητα
-Ταξική Συσπείρωση

Ο Σάκης Τολιόπουλος παραδίδει τη σκυτάλη στο Γιάννη Μιχαηλίδη, εργαζόμενο στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου που επιθυμεί την ανανέωση και την προσέγγιση του εργαζόμενου. «Κάθε χρόνο λέμε ότι έχουμε δει τα χειρότερα και διαπιστώνουμε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά» είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας μιλώντας για την απαξίωση του Εργατικού Κέντρου ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα . «Κανείς δεν θέλει να μας δει έξω στην Κοζάνη. Βοηθήσαμε να υποβαθμίσουμε το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Εδώ αλείψαμε μόνοι μας το βούτυρο στο ψωμί του Χατζηδάκη που είπε ότι το μητρώο πρέπει να γίνει γιατί γίνονται απάτες ». Συγκεκριμένα δήλωσε ότι αιτία της κρίσης είναι αφενός η Ταξική Ενότητα , αφετέρου η ΔΑΚΕ με έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό μεταξύ τους που τους οδηγεί να φτιάχνουν σωματεία για το ποιος θα επικρατήσει.

Η παράταξη του ΠΑΜΕ όπως είπε έχει τη δική της κοσμοθεωρία που διαλύει ότι δεν συμφωνεί μαζί της λειτουργώντας αυταρχικά. Είναι το μακρύ χέρι του ΚΚΕ , τους ενδιαφέρει το κόμμα και όχι οι εργαζόμενοι. Από την άλλη η ΔΑΚΕ έχει μια ενδογενή κόντρα κυρίως για προσωπικούς λόγους με την Ταξική Ενότητα που μεταφέρθηκε στο συνέδριο. Τα δυο της σωματεία έγιναν ένα και έχουν μεγάλη δύναμη στο να απορρίπτουν σωματεία. «Παρόλη τη βία του ΠΑΜΕ που την ακολούθησε η ΔΑΚΕ όλες οι παρατάξεις συμμετέχουν στις εκλογές» μετά από διακανονισμό.

«Να τελειώνει το βίαιο απ’ όπου και αν προέρχεται. Οι κοινωνίες έφτασαν εδώ μέσα από την κουλτούρα της δημοκρατίας» δήλωσε ο Σάκης Τολιόπουλος αναφερόμενος σε δυο σωματεία που δεν έκαναν εκλογές σύμφωνα με το νόμο και δεν τήρησαν τους κανόνες δημοσιότητας :το Σύλλογο Ανέργων και Απασχόλησης Υπαλλήλων και το Σύλλογο Υπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων που το μεν πρώτο παρουσίασε 24 αντιπροσώπους, το άλλο 14 .Μάλιστα το δεύτερο έκανε εκλογές στις 14 και 15 Μαρτίου 2002 που η χώρα βρισκόταν σε γενικό lockdown. Και στο πρωτοδικείο κατατέθηκαν τα χαρτιά τον Απρίλιο του 2021 την ίδια ημερομηνία και από τα δύο. «Δεν πιστέψαμε ότι ψήφισαν 1.200 και 800 άτομα εν μέσω πανδημίας, ουδέποτε βρέθηκε σωματείο με 24 αντιπροσώπους».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

 

Τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης