Ανησυχεί το περιφερειακό συμβούλιο για την κατάργηση των έξι τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας .Ανησυχούν και δημοτικές αρχές όπως της Εορδαίας και της Φλώρινας .Αλλά όπως αποδεικνύεται ο μόνος ήσυχος είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξάλλου από τότε που ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως είχαν ανασταλεί και από το 2019 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια για τη δημιουργία τους με ευθύνη του Πανεπιστημίου.

Χαρακτηριστικά τα όσα ανάφερε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης για τον καθησυχαστικό πρύτανη. Φυσικά το Πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να εκδώσει κάποιο ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργησή τους, αφού δεν έχει εκδηλώσει καν το ενδιαφέρον του τόσα χρόνια για τη λειτουργία τους. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το Τμήμα μάρκετινγκ στα Γρεβενά με αντίστοιχη πρόταση για κατάργηση άλλου υφιστάμενου τμήματος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2021 ο πρύτανης είχε μιλήσει για το ρόλο του Πανεπιστημίου στη μετά -λιγνιτη εποχή στο περιφερειακό συμβούλιο λέγοντας ότι «απαιτείται να έχει ένα κρίσιμο μέγεθος σε αριθμό τμημάτων και φοιτητών και δεν πρέπει να συρρικνωθεί». Να όμως που συρρικνώνεται και αυτό δεν προβληματίζει καθόλου το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Ακόμα αναμένουμε τις μελέτες σκοπιμότητας για τα έξι τμήματα που ποτέ δεν έγιναν .Και τον σχεδιασμό του για τα νέα ελκυστικά αντικείμενα που θα φέρουν και φοιτητές στην περιοχή μας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Καθησυχαστικός ο πρύτανης ως προς την απόφαση κατάργησης των έξι τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – “Αναμενόμενη η εξέλιξη”

Αυτή είναι η πρόταση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο περιφερειακό συμβούλιο 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισε το ψήφισμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την ελάχιστη βάση εισαγωγής…