Σε απάντηση της επιστολής από την Τοπική Σύμβουλο κ. Ευδοξία Μωυσιάδου, εκλεγμένη με την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, που έλαβα στις 25 Ιανουαρίου 2021 για αίτημα συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Αιανής με θέμα την εναντίωση στα σχέδια δημιουργίας ΧΥΤΕΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων) Αμιάντου στο χώρο των ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό η εξέταση για ΧΥΤΕΑ Αμιάντου στο Ζιδάνι, για το οποίο δεν υπήρχε κάποια προηγούμενη ενημέρωση στην Κοινότητα Αιανής, ενημέρωσα τους αρμόδιους του Δήμου Κοζάνης για να διερευνήσουν το ζήτημα με δεδομένο τις έντονες ανησυχίες και των πολιτών.

Στις 20 Ιανουαρίου 2021, στάλθηκαν στην Κοινότητα Αιανής από τον Δήμο Κοζάνης μετά από την αλληλογραφία που είχε με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τα σχετικά έγγραφα για τα ΧΥΤΕΑ Αμιάντου στο χώρο των πρώην ΜΑΒΕ, ώστε να λάβουμε γνώση για το ζήτημα.

Τα έγγραφα κοινοποιήθηκαν στις 22 Ιανουαρίου 2021 σε όλους τους τοπικούς συμβούλους και υπήρξε ενημέρωση ότι θα έρθει το επόμενο διάστημα ως μοναδικό θέμα σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος
Αστέριος Βαβλιάρας