Στην Εισήγηση του Προέδρου Δημήτρη Παπαστεργίου στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στο  Βόλο μεταξύ άλλων ακούστηκαν και αυτά :

Η χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ έμεινε στα αζήτητα. Με ένα επιπλέον ενεργειακό κόστος κοντά στα 100εκ.Οι ΔΕΥΑ όμως ακόμη τίποτε, παρότι καμία ΔΕΥΑ δεν αύξησε το νερό.

Κόστος καθαριότητας και θέρμανσης στα σχολεία. Κάποιες δεκάδες εκ. ευρώ κυκλοφορούν στους διαδρόμους των Υπουργείων αλλά σε εμάς ακόμη δεν έχουν φτάσει, μαζί με την πλατφόρμα που θα δηλώσουμε το επιπλέον κόστος θέρμανσης. Και επειδή πλατφόρμα δε βλέπουμε, κανονίστε τουλάχιστον… να συνεχίσει να κάνει καλό καιρό.

Να ξεκινήσουμε άμεση την κουβέντα για τη μεταφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης όλων των έργων που δεν θα χωρέσουν στον Τρίτση και συνάδουν με τον σχεδιασμό του Ταμείου.

 Να δοθεί ο απαραίτητος ηλεκτρικός χώρος για να δημιουργήσουμε δικά μας φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα

 Να δοθεί χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης για να καλύψουμε τουλάχιστον την ίδια συμμετοχή σε έναν πιθανό τραπεζικό δανεισμό

 Να δημιουργηθεί μία τραπεζική διαδικασία εξπρές για να τρέξουμε αυτά μας τα σχέδια

 Να υπογραφεί (επιτέλους) η ΚΥΑ που θα δώσει τη δυνατότητα τους Δήμους που δεν διαθέτουν πιστοληπτική ικανότητα, να πάρουν δάνεια για έργα εξοικονόμησης ενέργειας

Το κράτος έχει τον κεντρικό σχεδιασμό για τα απορρίμματα, το κράτος έχει αλλάξει τα τελευταία 12 χρόνια τουλάχιστον 3 φορές ουσιωδώς θέσεις και απόψεις για την διαχείριση των απορριμμάτων, τις μονάδες επεξεργασίας, την καύση.

Το κράτος με τις εκχωρήσεις που έκανε, είχε την ευθύνη να τρέξει τις προσκλήσεις για μονάδες επεξεργασίας, πράσινα σημεία και διαλογή στην  πηγή, με τα τελευταία να μην έχουν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας…

Και ενώ το κράτος έκανε ή δεν έκανε όλα αυτά….

οι Δήμοι και οι πολίτες φταίνε που δεν κάνουν σωστή ανακύκλωση και καλούνται να πληρώσουν το τέλος ταφής!

Ναι, καταλαβαίνουμε πως το τέλος ταφής μπήκε ως προαπαιτούμενο για το ταμείο ανάκαμψης. Ε ας το πληρώσουν αυτοί που φταίνε, και σε αυτούς σίγουρα δεν είναι οι Δήμοι και οι πολίτες τους!