Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης βρέθηκε την Πέμπτη με φίλους και υποστηρικτές του κινήματος σε καφέ της Κοζάνης. «Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή που με την τόλμη της μας έδωσε τη δύναμη να κάνουμε βήματα μπροστά, είναι η σημαντική μας παρακαταθήκη. Το ΠΑΣΟΚ έχει σπουδαίο μέλλον και εξαρτάται από εμάς. Να είστε εκεί στις 5 Δεκεμβρίου ανεξαρτήτως ποιον θα ψηφίστε και να φέρετε εκεί όλους τους προοδευτικούς φίλους σας».

Λόγο έκανε και τους αυξημένους λογαριασμούς του ρεύματος , γιατί κάποιοι επέλεξαν να εκχωρήσουν ένα αγαθό. «Δεν πρέπει να προχωρήσει η βίαιη απολιγνιτοποίηση της περιοχής και της χώρας. Τότε που μιλάγαμε για πράσινη ανάπτυξη μας κατηγορούμε η ΝΔ για πράσινα άλογα». Αναρωτήθηκε αν δίνουμε φωνή στις ενεργειακές κοινότητες ή σε κολοσσούς και ομίλους.

Μίλησε για πολιτικούς που δεν ακούν και το όνειρο της μεσσίας τάξης φαντάζει μακρινό, δεν ακούν τις δικές τους αγωνίες. «Η νέα γενιά δεν μπορεί να έχει τα απολαβές και να κάνει οικογένεια όπως έκαναν οι γονείς της και αυτό είναι άδικο. Η δικιά μας παράταξη δεν έχει δικαίωμα να έχει τα πιο προσοντούχα παιδιά, αλλά να μην μπορούν να κάνουν τα όνειρά τους πράξη».

«Η κυβέρνηση επιλέγει να κλείσει τη Βουλή με ένα κρούσμα και τα σχολεία με 50 και άνω. Σε αυτό το σπίτι που περπάτησαν ο Γιώργος Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη και ο Γεννηματάς πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του για όλους τους δημοκράτες, σοσιαλιστές, πολίτες για να διαμορφώσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην κοινωνία».

Ιωάννα Παπαδημητρίου