Ο Νότης Μαριάς, ευρωβουλευτής, μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιολόγος που αναμεταδίδεται από τους 98 FM για την υπόθεση Κατσίφα λέγοντας ότι οι αλβανικές αρχές θέλουν να μεθοδεύσουν κάποια πράγματα. «Αποδεικνύεται ευρύτερο πρόβλημα και ζήτησα παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα για να γίνει έρευνα για τις συνθήκες της εκτέλεσης και εμπλοκής άλλων στην εκτέλεσή του. Επίσης γίνεται προσβολή μνήμης νεκρού όταν δεν παραδίδεται η σωρός» ανέφερε.

Για τη συνθήκη των Πρεσπών

«Παραβιάζει ο Ζάεφ την Συμφωνία των Πρεσπών αφού οφείλει να αλλάξει το σύνταγμά του. Η ελληνική πλευρά πρέπει να απορρίψει τη συμφωνία, δεν πρέπει να μπει καν για κύρωση στη Βουλή, αφού δεν αλλάζει το όνομα Μακεδονία σε άρθρα του συντάγματος και ειδικά στο άρθρο 36.»

Για το μεταναστευτικό

«Η κυβέρνηση αδιαφορεί επί της ουσίας και ειδικά για την επαναφορά των παράνομων που δεν τους επιστρέφει στη Τουρκία. Τους δίνει και παροχές, το ποσό των 390 ευρώ , σπίτι, πλήρη κάλυψη της τροφής. Εκεί βγάζουν 40-50 ευρώ το μήνα, τους συμφέρει να έρθουν στην Ελλάδα» ολοκλήρωσε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου