Η καταγραφή των χρεών του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης ονομάστηκε πόρισμα, ενώ η παραίτηση της διοίκησης του ίδιου συνδυάζεται με απόδοση ευθυνών. Αλήθεια τι δεν γνώριζε ο κ. Σαρρής και το ανακάλυψε τώρα; Ως οικονομικός επόπτης της πρώην διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης , στην θέση που τώρα βρίσκεται ο Γιώργος Παντελίδης είχε πλήρη εικόνα για τις οφειλές του Εκθεσιακού και την δυσχερή του κατάσταση.
Όταν όλοι οι μέτοχοι του Εκθεσιακού Κέντρου ομόφωνα ψήφισαν το Γιώργο Ευρενιάδη, τώρα για λόγους άλλων σκοπιμοτήτων προσπαθούν να τον ρίξουν χωρίς αυτό να τον απαλλάσσει από τις όποιες δικές του αστοχίες. Η Περιφέρεια ποτέ δεν προχώρησε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ούτε φυσικά ο δήμος Κοζάνης και καιρός είναι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έστω και τη στιγμή που ο μεγαλομέτοχος προτείνει την εκκαθάριση με ό, τι αυτό συνεπάγεται, μια πρόταση που μπορεί να υιοθετείται από κάποιους εκ των μετόχων.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οφείλουν να λειτουργήσουν όλοι από κοινού για να υπάρχει αποτέλεσμα. Αν δεν μπορούμε μαζί να κρατήσουμε όρθιο το Εκθεσιακό πώς θα μπορέσει αύριο μόνο του το Επιμελητήριο; Με την ενεργειακή αναβάθμιση που θα κάνει μέσω Leader;Ή την ανάδειξή του ως συνεδριακό χώρο; Και οι δυο ιδέες είναι πολύ θετικές, αλλά απαιτείται σύμπλευση.
Πώς εξηγείται να μην υπάρχει καμιά ένσταση από τον κ. Σαρρή για την Εμποροβιοτεχνική έκθεση της Κοζάνης και τώρα εκ της θέσεώς του να την κατακεραυνώνει; Ως μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου δεν είχε ποτέ προβάλει την αντίθεσή του στη διεξαγωγή κάποιων εκθέσεων. Τώρα ανακαλύψαμε την Αμερική;
Ιωάννα Παπαδημητρίου