Νίκος Μπουκουβάλας, προς Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης

Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο και τη θέση σας κ Χονδρογιάννη, στην επίσκεψη μας τη Μ.Τρίτη και την έκφραση της αγωνίας μας για το πανελλαδικά μοναδικό αυτό μνημείο , το Βυζαντινό Κάστρο Σερβίων, αποκομίσαμε μια δυσκολία ομαλής συνεργασίας με το Δήμο.

Σας ζητήσαμε να μας πείτε γιατί εδώ και 16-17 μήνες από την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ δεν έγινε τίποτα επί του πεδίου παρά μόνο … κόψιμο χόρτων από συμβασιούχους. Σας ζητήσαμε να μας πείτε την πορεία των εργασιών διαδικαστικού χαρακτήρα και δεν πήραμε απάντηση. Σας ζητήσαμε να μας περιγράψετε σε γενικές γραμμές το χρονοδιάγραμμα των εργασιών από δω και μετά, δεν πήραμε απάντηση πάρα μόνο ότι “το έργο θα τελειώσει το 2023”. Φεύγοντας είμασταν όλοι απογοητευμένοι από την στάση σας.

Όπως σας είπαμε και στην προηγούμενη συνάντηση μας το Φθινόπωρο θέλουμε την αγαστή συνεργασία με την Υπηρεσία σας, αντί αυτής εισπράξαμε την άρνηση.

Με έκπληξη διάβασα το απειλητικό σχόλιο στο fb του Δημάρχου Σερβίων, για ένα εύρημα που ήρθε στο φως τυχαία επειδή το σκέπαστρο ενός μνημείου τρύπησε και το νερό το ανέσκαψε.

Αλήθεια οι 3 (μόνο) συμβασιούχοι εργάτες που έρχονταν που και που στο “μέγιστο Κάστρο των Σερβίων” δεν την είδαν την τρύπα ή είναι απλά ….χορτοκόπτες, ενώ προσλήφθηκαν ως εργάτες συντήρησης και χτίστες πέτρας.

Ο Δήμαρχος τις 2 φωτογραφίες της ανάρτησης σας τις έδειξε και στη συνάντηση μας … αλλά δεν εισέπραξε το ενδιαφέρον σας.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και είμαι στη διάθεση σας για όποια απορία ή ερώτηση.

Προς κ Βασίλη Κωνσταντόπουλο: πρώτα να ενημερώνεστε για τα πραγματικά γεγονότα και μετά να παίρνετε θέση