Την Τρίτη 21 Μαΐου ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τον Δήμο Βελβεντού και τους δυο συνεταιρισμούς ΑΣΕΠΟΠ και ΔΗΜΗΤΡΑ, στα πλαίσια περιοδείας του στην παραλίμνια περιοχή.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην υπό συντήρηση Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, όπου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Αμανατίδης παρουσίασε τα προβλήματα και την εξέλιξη του έργου της σημερινής και της μελλοντικής συντήρησης.

Φθάνοντας στο Βελβεντό ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε τις επισκέψεις από τον Συνεταιρισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, στη συνέχεια ανηφόρισε πεζή και επισκέφθηκε τον Συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ. Στους συνεταιρισμούς οι διοικήσεις αναφέρθηκαν σε θέματα και προβλήματα του αγροτικού χώρου. Ακολούθως ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Βελβεντού, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος με μέλη του Δημοτικού & του Κοινοτικού Συμβουλίου και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου. Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας –Θράκης) κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο βουλευτής του Νομού και πρώην Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Αμανατίδης , ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σεραφείμ Λιάπης, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής και στελέχη του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Κατά την σύσκεψη στο Δημαρχείο ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον Δήμαρχο τον θαυμασμό του για την άψογη δουλειά των αγροτών στους συνεταιρισμούς και για την εξαιρετική εικόνα του οικισμού του Βελβεντού και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο τόπος είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για τουριστική αξιοποίηση.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την επίσκεψή του αλλά και για την έμπρακτη στήριξή του στον αγροτικό χώρο του Βελβεντού. Ακολούθως ο Δήμαρχος έθεσε θέματα σχετικά με την τουριστική αξιοποίηση της λίμνης και του ορεινού όγκου, την άμεση ανάγκη αποκατάστασης των ορεινών προσβάσεων στα Πιέρια σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την ταχεία αντιμετώπιση της συντήρησης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και των αποζημιώσεων στους πληγέντες, την χρηματοδότηση έργων υποδομών κοινής ωφέλειας στο Βελβεντό και μερικά ακόμα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος επέδωσε στον Πρωθυπουργό αναμνηστική πλακέτα για το γεγονός της επίσκεψης και δώρα από τοπικά προϊόντα και εκδόσεις του Δήμου. Ο Πρωθυπουργός εξερχόμενος από το Δημαρχείο συνομίλησε με πολίτες και συνεχίζοντας την περιοδεία του αναχώρησε για τα διπλανά Σέρβια και από κει για την πόλη της Κοζάνης.

Ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Βελβεντό και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον βουλευτή του Νομού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο για την συμβολή του.

Ευχαριστούμε επίσης τις Διοικήσεις των Συνεταιρισμών, τις δημοτικές και τις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και τις αστυνομικές αρχές για την συνεργασία τους για την προετοιμασία και την άψογη εξέλιξη της επίσκεψης καθώς και τους εκπροσώπους όλων των ΜΜΕ που πρόβαλαν το θέμα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ