Κοζάνη Τόπος να Ζεις:

Ένα ακόμα έργο που σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε επι των ημερών μας υλοποιείται με στόχο την βελτίωση της ζωής των πολιτών του Δήμου Κοζάνης

Το έργο ‘Βελτίωση Οδοστρωμάτων Πόλης Κοζάνης’ προϋπολογισμού 619.999,99 ευρώ και χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ και ΕΑΠ περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε αρκετούς και σημαντικούς δρόμους της πόλης. Η μελέτη εγκρίθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019 (9ΑΣΟΩΛΟ-Ν42) από την οικονομική επιτροπή, ενώ η μελέτη εκπονήθηκε από το τμήμα μελετών της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης και περιλαμβάνει επεμβάσεις στις οδούς: Βερμίου, Αιανής, Πλ. Αυλιώτη, Μακρυγιάννη, Ρωσιάδου, Νικομηδείας, Πτωχοκομείου, Αρχελάου, Γ. Τιόλη, Καραφυγίου, Καμβουνίων, Σταμάτη Κλεάνθη, Περδίκα, Χαλκιδικής, Κοτζιά, Νικοκλέους, Αραπίτσης, Πατρ. Φωτίου, Βελβενδου, Μήλιου, Ιουστιανού αλλά και σε άλλες οδούς που θα κριθεί ότι χρήζουν ασφαλτοστρωσης.

Αυτή την εποχή είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε υπογράφονται συμβάσεις, είτε δημοπρατούνται έργα των οποίων η ωρίμανση και προετοιμασία ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Σε κάθε περίπτωση με χαρά βλέπουμε πολλά από τα έργα που σχεδιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια να υλοποιούνται αφού η Δημόσια διοίκηση πρέπει να έχει συνέχεια με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολιτών του Δήμου Κοζάνης.

Λευτέρης Ιωαννίδης:

Θα περίμενα από τον κ. Σημανδράκο, για λόγους δικαιοσύνης και ευγένειας, αντί να οικειοποιείται εξολοκλήρου το παρακάτω έργο, να κάνει έστω και μια αναφορά ότι ο σχεδιασμός, η μελέτη, και η δημοπράτηση του έργου ξεκίνησε πολύ πριν την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής από τη νέα πλειοψηφία.

Να υπενθυμίσω ότι στις αντίστοιχες περιπτώσεις εμείς πάντα κάναμε σχετική αναφορά για έργα που ξεκίνησαν από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Κοζάνης ώστε να είμαστε δίκαιοι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτήν την περίοδο υλοποιούνται ή δημοπρατούνται αρκετά έργα από το Δήμο Κοζάνης των οποίων οι διαδικασίες ξεκίνησαν μήνες πριν.

Ευάγγελος Σημανδράκος:

Κύριε Ιωαννίδη,

δεν οικειοποιούμαι κανένα έργο, αν και με την ευρεία του όρου έννοια οι ασφαλτοστρώσεις δεν αποτελούν έργο αλλά αυτονόητη αρμοδιότητα του Δήμου. Σε κάθε περίπτωση αυτό που αδυνατώ να κατανοήσω είναι γιατί εξακολουθείτε να λειτουργείτε σαν ένα παράλληλο γραφείο τύπου εδώ και δύο μήνες. Μήπως προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο για κάτι;

Και επί της δικής μου θητείας στην Π.Ε. Γρεβενών σχεδιάστηκαν, μελετήθηκαν και δημοπρατήθηκαν έργα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τα οποία σήμερα υλοποιούνται αλλά δεν έχω πλέον κάποιου είδους «ανασφάλεια» ώστε να προβάλλω εκ των υστέρων το όποιο έργο εκείνης της περιόδου. Τώρα έχει αναλάβει άλλη Περιφερειακή Αρχή η οποία παίρνει τη σκυτάλη και συνεχίζει.

Η Κοζάνη σήμερα έχει Δημοτική Αρχή και όπως δηλώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, ό,τι παρέλαβε και βρίσκεται σε εκκρεμότητα θα ολοκληρωθεί, όπως άλλωστε πράξατε κι εσείς κατά τη θητεία σας υλοποιώντας το έργο της πριν από σας Δημοτικής Αρχής.

Ψυχραιμία λοιπόν και υπομονή!