Έντονη κριτική άσκησε ο Βαγγέλης Σημανδράκος στο δημοτικό συμβούλιο της Κοζάνης μετά και τις δηλώσεις του Στέλιου Μιχούλα στην γενική συνέλευση του Τόπος Να Ζεις .Ο κ. Μιχούλας υποστηρικτής της κίνησης ανέφερε την Κυριακή μεταξύ άλλων ότι«το επίπεδο των πολιτών είναι χαμηλότερο από αυτό που οι περισσότεροι από μας νομίζουμε ότι είναι. Οι άνθρωποι της κίνησης θεωρούν ότι και ο μέσος δημότης είναι εκεί κοντά .Δεν είναι.»

Ο κ. Σημανδράκος, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και επικεφαλής της παράταξης «Κοζάνη Μπροστά» απευθυνόμενος στον κ. Λευτέρη Ιωαννίδη ανέφερε ότι: « Οι πολίτες του δήμου Κοζάνης αντιλήφθηκαν τον ελιτισμό στο πρόσωπό σας και παρά τη στήριξη της κυβέρνησης και του Ποταμιού σημειώσατε χαμηλότερο ποσοστό από τις προηγούμενες εκλογές». Τον κατηγόρησε ότι ρίχνει την ευθύνη της ήττας στους πολίτες μη έχοντας το θάρρος αποδοχής της ήττας του.

Διερωτήθηκε αν ο κ. Ιωαννίδης ασπάζεται τις δαρβινικές και ελιτίστικες απόψεις του υποστηρικτή της Κίνησης ότι οι πολίτες της Κοζάνης δεν έχουν επίπεδο. Μάλιστα υπενθύμισε ότι είναι οι πολίτες αυτοί που τον ανέδειξαν το 2014 με την παράταξη του Κοζάνη Τόπος να Ζεις. «Τότε είχαν επίπεδο και τώρα δεν έχουν;» ρώτησε. Δεν πρέπει να αποδεχθούμε τις προσβλητικές δηλώσεις κανενός υποστηρικτή είπε ζητώντας από τον κ.Ιωαννίδη να καταδικάσει τις απόψεις του κ.Μιχούλα. «Θεωρώ ότι είναι ντροπή να ρίχνουμε την ευθύνη στους πολίτες όπου στο παρελθόν είχαν θέσει τον κ. Ιωαννίδη στη διοίκηση του δήμου για πέντε χρόνια.Ποιοι θεωρούν ότι είναι και ποιο είναι το πολιτικό τους επίπεδο που δεν έχει το 80% του δήμου, αλλά έχει η παράταξη του κ. Ιωαννίδη;»

Μάλιστα τόνισε ότι όταν τελείωσε η ομιλία του κ.Μιχούλα η αίθουσα σείστηκε από χειροκροτήματα .Δεν δεχόμαστε κανέναν συν επαρμένος υποστηρικτής να προσβάλει τους πολίτες του δήμου , οι οποίοι έχουν μνήμη και κρίση ολοκλήρωσε με τον κ.Λευτέρη Ιωαννίδη να μην δηλώνει αντίθετος από τις απόψεις του κ.Μιχούλα.

Η απάντηση Ιωαννίδη

«Έχουμε εισαγάγει νέα ήθη στο δημοτικό συμβούλιο .Δεν πρόκειται να παρασυρθώ σε καμιά πολιτική αντιπαράθεση χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.Δεν θα απολογούμαι για αυτά που λέει ο κ. Μιχούλας» είπε με τον κ.Σημανδράκο να τον διακόπτει λέγοντάς του . «Και τον χειροκροτήσατε, χτυπήσατε παλαμάκια». «Ο κ.Μιχούλας είναι απλά υποστηρικτής της κίνησης» η απάντηση του κ. Ιωαννίδη, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι αρνείται να μπει σε αυτού του ύφους τη σύγκριση. Μίλησε για ανούσιες και ανιαρές αντιπαραθέσεις ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αρέσκεται σε προσωπικές αιχμές».

Ιωάννα Παπαδημητρίου -Φιλιώ Μπτούρη