👉 Είναι προφανές ότι ο κος Lefteris Ioannidis ενόψει της υποψηφιότητάς του στις εθνικές εκλογές προσπαθεί να δομήσει το νέο του πολιτικό προφίλ δημιουργώντας εντυπώσεις. Επιδίδεται σε σοφιστείες και στρεβλώσεις, προκειμένου να μας πείσει ότι υπήρξε ιδανικός και αποτελεσματικός δήμαρχος, υποτιμώντας τους πολίτες. Λες κι εμείς την πενταετία 2014-2019 ζούσαμε σε άλλο Δήμο, λες και οι πολίτες που τον έκριναν στις εκλογές του 2019 ζούσαν και εκείνοι αλλού.

👉 Για την απραξία της τότε δημοτικής αρχής έχουμε πει αρκετά, και είναι περιττό να επαναλάβουμε γιατί οι πολίτες έχουν γνώση και μνήμη.

Αναφορικά όμως με τα θέματα που θίγει και παρόλο που για τα περισσότερα από αυτά έχει ήδη πάρει τις απαντήσεις του, θα πρέπει μάλλον να τα ξαναπούμε προς εμπέδωση:

1) Όπως ανέφερα και σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή μου, δεν φιλοδόξησα να καθορίσω την ενεργειακή πολιτική της χώρας, αφού γνωρίζω καλά ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν προσδιορίζει εθνικές πολιτικές: Η Μονάδα V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας υπήρξε επιλογή των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς η φωτογραφία μου μόνον αυτόν ξενίζει. Όμως ο ίδιος ο κος Ιωαννίδης, που όντως έκανε κριτική στην κατασκευή της Μονάδας V εξαιτίας των υψηλών τιμών CO2, τι ακριβώς έπραξε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης; Το απόλυτο τίποτα, ή μάλλον κατάφερε κάτι: να μας φορτώσει, και μάλιστα αναδρομικά, το κόστος εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα! Και βεβαίως ο ίδιος, με παραπανίσιο θράσος, τον Ιούλιο του 2020 έκανε προτάσεις για το μέλλον της Τ/Θ με Φυσικό Αέριο…

2) Όσον αφορά το έργο του ΣΔΙΤ, η απάντηση που του πρέπει είναι: “όσα δεν φτάνει η αλεπού…”

3) “Το λεγόμενο Εθνικό Ταμείο Δίκαιη Μετάβασης” (πάλι καλά που το χαρακτηρίζει λεγόμενο γιατί άλλα έλεγε στο Δημοτικό Συμβούλιο) είναι στην ουσία κατ΄ έτος εκδιδόμενες Υπουργικές αποφάσεις των αρμοδίων Υπουργών Σ. Φάμελλου, Κ. Χατζηδάκη και Κ. Σκρέκα που αφορούν όλους τους ενεργειακούς Δήμους, χωρίς κατανομή στους δήμους. Είναι απορίας άξιο με ποια λογική τα κεφαλαιοπεί και τα οικειοποιείται. Μόνον ο ίδιος το γνωρίζει.
Για το ότι την ίδια περίοδο εξανεμίστηκε ο Τοπικός Πόρος, καμία κουβέντα…

4) Για την EGNATIA AVIATION, και μόνο η παραπομπή στα ενημερωτικά sites της περιοχής της Καβάλας αποδεικνύει περίτρανα τα ψεύδη Ιωαννίδη:
Ο κ. Δημήτρης Λυμπεράκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Egnatia Aviation, αναφέρει σχετικά με την «επιστροφή» της εταιρείας στην Καβάλα: «Πρόκειται για ένα αίτημα δικό μας, πάνω από δέκα έτη. Επιτέλους έχει μπει το νερό στο αυλάκι. Αναγκαστήκαμε να πάμε στην Κοζάνη, διότι μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας στον Αμυγδαλεώνα δεν μπορούσαμε να επεκταθούμε πλέον στην περιοχή, τώρα βέβαια αλλάζει το σκηνικό, αλλά έχουν αλλάξει και οι ανάγκες» (https://bit.ly/3u0EJKs 3.2.2022). Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ Καβάλας, δήλωνε: «Υπενθυμίζω, ότι το ενδιαφέρον αυτό υφίσταται από το 2010, τότε δεν βοηθήθηκε από τις τοπικές αρχές, αλλά ποτέ δεν είναι αργά». (https://www.newsbreak.gr/…/aerodromio-amygdaleona…/ 11.11.2019).

5) Για τα έργα του ΒΑΑ και της ανάπλασης του Σιδηροδρομικού Σταθμού η δημοτική αρχή προωθεί είτε μελετητικά (ανάπλαση ΟΣΕ) είτε με εξασφάλιση χρηματοδότησης (Πλατάνια – Πανόραμα ενοποιούνται) όλα τα έργα. Είναι γνώρισμα του κου Ιωαννίδη η διάλυση που παρέλαβε από προηγούμενη δημοτική αρχή.

6) Όσον αφορά τις διεκδικήσεις μόνο γέλιο προκαλεί η αναφορά στην Ακρινή, τα απαλλοτριωμένα εδάφη από τη ΔΕΗ ΑΕ και την Ποντοκώμη, όταν το μόνο που έπραξε ο κύριος Ιωαννίδης κατά την 5ετή θητεία του ήταν να αποδέχεται τη διανομή οικοπέδων κάτω από πυλώνες υψηλής τάσης!

7) Αναφορικά με το όψιμο ενδιαφέρον του για τα μισθώματα δημοτικών ακινήτων, ο κος Ιωαννίδης γνωρίζει πολύ καλά την πραγματικότητα ή οφείλει να την γνωρίζει. Οι οικονομικές καταστάσεις του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων είναι δημόσιες και σε κάθε περίπτωση όποτε το επιθυμεί θα λάβει τις απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος η ανυπαρξία ουσιαστικού αντιλόγου και προγραμματικών θέσεων του κυρίου Ιωαννίδη και της παράταξης του είναι ολοφάνερη για οποίον καλοπροαίρετο παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και γνωρίζει τις σημαντικές πρωτοβουλίες και διακρίσεις του Δήμου μας. Αυτό βέβαια διόλου δεν πτοεί τον ίδιο να καταφεύγει ως γνήσιος συκοφάντης στην επανάληψη θεμάτων για τα οποία πήρε καθαρές απαντήσεις στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως για παράδειγμα για το θέμα της μίσθωσης δημοτικών εκτασεων για εγκατάσταση φωτοβολταικών.

Η πραγματικότητα είναι πως ο δήμος είχε την ίδια αντιμετώπιση απέναντι σε όλα τα αιτήματα μίσθωσης, ενώ οι όροι με τους οποίους δημοπρατήθηκαν οι δημοτικές εκτάσες την τρέχουσα δημοτική περίοδο ήταν επωφελέστεροι από τον ανάλογο διαγωνισμό της περιόδου Ιωαννίδη.
Ας είναι, οι πολίτες εκτός από γνώση και μνήμη, διαθέτουν και κρίση.

Και για να φρεσκάρουμε τη μνήμη του κου Ιωαννίδη, παραθέτουμε ενδεικτικά κάποιες παλαιότερες δημόσιες ανακοινώσεις μας.

✅ ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ μνημόνιο με ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και Μουσουρούλη και για φόρο διοξειδίου του άνθρακα 11.7.2022: https://efkozani.gr/lazaros-maloytas-tha-parakaloysa-ton…/

✅ Τηλεθέρμανση 9.7.2022: https://e-ptolemeos.gr/lazaros-maloutas-dystychos-gia…/

✅ Νέο κτηνιατρείο 27.12.2022 https://www.kouzounews.gr/ena-sygchrono-kai-pliros…/

✅ Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση ή αλλιώς… «Κοζάνη τόπος να ζεις» 16.12.2022 https://tharos.gr/dimotiki-archi-dimoy-kozanis…/

✅ Η Αλήθεια Αποδεικνύεται Με Έργα 25.11.2022 https://www.kozaninews.gr/archives/16364

✅ Το ενδιαφέρον της παράταξης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» για τις επιδόσεις του δήμου στην απορρόφηση πόρων είναι πραγματικά συγκινητικό 9.10.2022
https://dytikimakedonia24.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF…/

✅ Έγκριση ΣΔΙΤ 11.3.2022: https://eordaialive.com/…/egkrithike-i-protasi-toy…/

Πηγή FB: Λάζαρος Μαλούτας