Αναφορικά με το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και μετά από όσα ανακοίνωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας ότι η μετάληψη δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών ρωτήθηκαν οι άνθρωποι της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.

Σημειώνεται, ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας ανέφερε πως η Θεία Κοινωνία γίνεται «φάρμακο αθανασίας», «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον».

Ωστόσο, την Δευτέρα το μεσημέρι, μετά την ενημέρωση που έκαναν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, οι επιστήμονες τοποθετήθηκαν σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΙΣ, με τους ειδικούς να λένε εμφατικά πως «ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και μεταδίδεται και με το κουταλάκι», προσθέτοντας ότι έχουν ζητήσει από τον κόσμο να αποφεύγει τις δημόσιες συναθροίσεις -κάτι που περιλαμβάνει και τις εκκλησίες. Ωστόσο, οι ίδιοι είπαν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε όσα λέει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διότι το θέμα της Θείας Κοινωνίας άπτεται ζητημάτων θρησκευτικής ελευθερίας και πίστης.

Πηγή: TheCaller.gr

 

Ιερά Σύνοδος: Ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία