Ο ισολογισμός του 2018 και η παραχώρηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων ήταν μεταξύ των σπουδαιότερων ζητημάτων που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο που τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουλίου.
Ως θετικό έκρινε το λογιστικό αποτέλεσμα για το 2018 ο κ. Γεώργιος Βαλαής, αντιδήμαρχος οικονομικών ∙ αναγνωρίζοντας τις δύσκολες εποχές κάτω από τις οποίες έδρασε ο Δήμος. Συμπλήρωσε πως “τα προβλήματα που είχε στο παρελθόν ο Δήμος έχουν σταθεροποιηθεί”, όπως σε “σταθερό επίπεδο” παραμένουν οι υποχρεώσεις του Δήμου και απέναντι στους προμηθευτές “κινούμενοι στο επίπεδο των 2,5 εκ. ευρώ”.

Τη βελτίωση που έχει γίνει στην οικονομική διαχείριση του Δήμου σημείωσε και ο δήμαρχος, κ. Λευτέρης Ιωαννίδης. Ενώ τόνισε πως “έχει συμμαζευτεί οικονομικά ο Δήμος, έχει μπει μία τάξη”. Κάθε ενέργεια γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο και δεν επιδέχεται παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας το ως επίτευγμα. Τόνισε, ακόμα, το ρόλο των υπηρεσιακών στη σύνταξη του ισολογισμού. Σχετικά με την παραχώρηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων ανέφερε πως έχει υπογραφεί ένα συμφωνητικό με τον πρώην υπουργό κ. Αποστολάκη, το όποιο περιλαμβάνει όρους “διαφαινόμενης παραχώρησης”. Θα παραχωρηθεί το κομμάτι του στρατοπέδου που δεν χρησιμοποιείται και ο χώρος θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή δραστηριοτήτων κοινόχρηστου χαρακτήρα και τη μεταφορά υπηρεσιών.

Αντίθετος προς τις τοποθετήσεις αυτές είναι ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος, κ. Λάζαρος Μαλούτας. Έκρινε πως δεν έγινε “συμμάζεμα” στα οικονομικά του Δήμου, καθώς έχει αυξηθεί το ποσοστό των δανειοδοτήσεων κατά 50%, όπως και οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές κατά 40%. Σημείωσε, ακόμα πως δεν έχει κανένα αναπτυξιακό χαρακτήρα ο ισολογισμός. Όσο για την παραχώρηση του στρατοπέδου, θεωρεί πως το συμφωνητικό που έχει υπογραφεί δεν έχει ισχύ και πως μέριμνα της δημοτικής αρχής θα είναι να προχωρήσει το ζήτημα της παραχώρησης.

Στο συγκεκριμένο συμβούλιο πάρθηκε ακόμα η απόφαση για τη σύμβαση με το ΚΤΕΛ αστικών γραμμών για τη μεταφορά των παιδιών τη νέα σχολική χρονιά, ενώ συζητήθηκε το χρέος των τελών αποχέτευσης για το Βατερό και το Μαυροδέντρι. Ο κ. Αχιλλέας Δημητριάδης επεσήμανε πως όσοι από τους κατοίκους δεν πληρώσουν τα τέλη σύνδεσης μέχρι 6 Αυγούστου θα οδηγήσουν τη ΔΕΥΑΚ στην εφαρμογή της απόφασης κατά την οποία το 1,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο θα φτάσει στα 3 ευρώ.

Φ.Μ.