Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε εχθές, Τρίτη 26/7 ο εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας για την τίμηση του Αγίου Παντελεήμονος στον ομώνυμο ναό στη θέση Τσάμια του όρους Μπούρινου.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στον εορτασμό, ενώ τη λειτουργία τέλεσαν οι ιερείς της ενορίας του Αγ. Νικολάου, πατέρας Νέστορας και πατέρας Προκόπιος.

Με την παρουσία τους, ακόμη, τίμησαν τη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονος η Αντιπεριφερειάρχης Ευφροσύνη Ντιό, ο Δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής και ο Αντιδήμαρχος Ναούμ Τσιαούσης.

Οι παρεβρισκόμενοι με τον δέοντα σεβασμό και με καλή διάθεση συμμετείχαν στον εορτασμό του Αγίου, στο εκκλησάκι και στον αύλειο χώρο, ενώ μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκαν τα σχετικά κεράσματα, το καθιερωμένο μπισκοτολούκουμο και άλλα γλυκίσματα που πρόσφεραν οι φίλοι του συλλόγου.

Στη συνέχεια, στον εξώστη του καταφυγίου οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν το Σιατιστινό κρασί, πίτες και άλλα τοπικά εδέσματα, προσφορά του Ορειβατικού Συλλόγου.

Ευτυχώς, ο καιρός ήταν βοηθός και τα μέλη του Συλλόγου μαζί με τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν μέχρι αργά το βράδυ.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν στον χθεσινό εορτασμό!

Ευχαριστούμε τον Δήμο για τη βελτίωση του οδοστρώματος, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο εκκλησάκι. Επίσης, ευχαριστούμε τις οικογένειες Ζυμάρα Παντελή για την προσφορά των μπισκοτολούκουμων, Τσιαούση Παντελή, Γκλιάγια Νικόλαου, Δούβλου Νέστορα, για τα γλυκίσματα και Τσίοτσιου Δημήτριου για τη Φανουρόπιτα. Τέλος, ευχαριστούμε το πολυκατάστημα Νικολάου Γιαννακού, που όπως κάθε χρόνο έκανε την προσφορά της σημαίας που κυματίζει στον χώρο του καταφυγίου, έξω από τον Αγ. Παντελεήμονα. Η συμβολή όλων σας έκανε τη χθεσινή βραδιά ξεχωριστή!

Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!

Πηγή: sierafm.gr