Διευκρινήσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων στο Δήμο Σερβίων

α) Σχετικά με το κλείσιμο επιχειρήσεων με απόφαση των ιδιοκτητών τους.
β) Σχετικά με τη μετάβαση της ΠΕ Κοζάνης σε βαθύ κόκκινο επίπεδο απο 29/3 εως 5/4.

– Λόγω της αναφορών στο Σύλλογο που είδαμε σε κάποια μέσα, θα θέλαμε απλά να διευκρινήσουμε πως δεν υπάρχει απόφαση ή οδηγία του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Σερβίων για ολική παύση λειτουργίας των επιχειρήσεων του Δήμου. Όπως ξεκάθαρα αναφέρει και στην ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ ο πρόεδρος του συλλόγου, πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία και είναι ατομική επιλογή του καθενός αν θέλει ή όχι να συμμετέχει σε παύση της λειτουργίας της επιχείρησής  του από τη Δευτέρα 29/3 εως Σάββατο 3/4. Η ενέργεια αυτή προήρθε από ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή μας. Είναι λογικό πως από τη φύση τους κάποια επαγγέλματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ανέπαφα ενώ κάποια άλλα μπορούν. Η συνεχής και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής του κάθε ένα απο έμας στον επαγγελματικό του αλλα και στον ιδιωτικό του χώρο είναι ο μόνος υπεύθυνος τρόπος θωράκισης των επιχειρήσεων απο τα κρούσματα. Αυτό όμως δεν αρκεί αν οι δεν τηρούνται με την ίδια αυστηρότητα τα μέτρα από τους πολίτες,συμπεριλαμβάνοντας και εμάς, στην καθημερινότητα τους. Για κακή της τύχη η αγορά επηρεάζεται από γεγονότα έξω από αυτήν.
– Δυστυχώς τα γεγονότα επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες αυτές και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε όλο το νομό, η ΠΕ Κοζάνης βρίσκεται πλέον σε βαθύ κόκκινο επίπεδο, που φέρνει αλλαγές στην λειτουργία των καταστημάτων λιανικής τα οποία θα λειτουργούν μόνο μέσω υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή
τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ΄ οίκον. Για τα υπόλοιπα επαγγέλματα δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική αλλαγή σε σχέση με πριν.