Αιχμές στις προηγούμενες κυβερνήσεις και περιφερειακές διοικήσεις άφησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και στις δύο πόλεις Κοζάνη και Καστοριά με την ειδοποιό διαφορά ότι στην Καστοριά μίλησε ξεκάθαρα και για την ευθύνη των τοπικών και περιφερειακών αρχών για τις καθυστερήσεις ένταξης της πόλης με το φυσικό αέριο.

“Με ευθύνη και τοπικών και περιφερειακών αρχών η Καστοριά δεν κινήθηκε έγκαιρα για να μπει στην πρώτη κατηγορία.Είναι άδικο να λέμε ότι φταίει ο Τσίπρας ή η κυβέρνηση. Αυτοί που άργησαν και μπήκε (η Καστοριά) στη δεύτερη ταχύτητα να επισπεύσουν.”Και συνέχισε ότι θα δει τη Δευτέρα τον περιφερειάρχη να τον ρωτήσει τι μέλλει γενέσθαι και τον υπουργό κ. Σταθάκη και τους επικεφαλείς της ΔΕΔΑ.” Χρειάζεται, τόνισε και η ωρίμανση των έργων για την ανάπτυξη των δικτύων και αυτό είναι θέμα των τοπικών αρχών.

Στην Κοζάνη όμως χαρακτήρισε ως κατόρθωμα το δίκτυο φυσικού αερίου στην Καστοριά και στο Άργος Ορεστικό. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «το πρόγραμμα των προηγούμενων κυβερνήσεων προέβλεπε ένα ξερό αγωγό από τον οποίο θα περνούσε το αέριο και όχι δίκτυα για μέσα στις πόλεις».Άραγε τι μεσολάβησε από την Καστοριά μέχρι την Κοζάνη και η ευθύνη έγινε κατόρθωμα;;;

Ι.Π.