O Δημήτρης Βαβλιάρας μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος για το 1ο βραβείο που απέσπασε στον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας Faces 2018 .Πρόκειται για ένα σύνολο δέκα φωτογραφιών που βραβεύτηκαν σαν σύνολο με πορτραίτα κυρίως αιανιωτών .

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ Θοδωρης Βαβλιαρας

Χρήστος Στάμος, Κώστας Τζαναμπέτης., Μοναχός Ιλαρίων, Παντελής Σκουτέλας, Ζωή Καλλιανιώτη,  Λεωνίδας Μητσιάκος , Γιάννης Μπλιούμης, Θοδωρής Βαβλιάρας  είναι μερικά από τα πρόσωπα που περιέγραψε με το φακό του ο Δημήτρης Βαβλιάρας. «Μου αρέσει ο ανθρώπινος παράγοντας . Τα τοπία δεν με γέμιζαν , με τραβούν οι άνθρωποι. Γενικά κινούμαι κυρίως  στην Αιανή και την Κοζάνη και φωτογραφίζω πρόσωπα του χωριού», ανέφερε με τον εν λόγω διαγωνισμό να χαρακτηρίζεται πλέον ανθρωποκεντρικός.  «Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία , η εικόνα μου έδιωχνε το άγχος, πήρα μέρος μετά από προτροπή φίλου μου χωρίς να περιμένω το βραβείο».

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ Xριστος Σταμος

Κάποιες επιλεγμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού θα  χρησιμοποιηθούν για την ομώνυμη φωτογραφική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και την Άμφισσα, στο πλαίσιο της ANIMART 2019.«Η έμπνευση έρχεται παντού. Το που μένεις δεν έχει σημασία. Δεν θα μπορούσα να ζήσω σε μεγάλη πόλη, διαλέγω την ψυχική ισορροπία, παρά την καριέρα» τόνισε μιλώντας  στη συνέχεια για το δίσκο του με το Βασίλη Σκουλά και τον Αργύρη Μπακιρτζή.

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ Γιαννης Μπλιουμης

 «Ο Μανώλης Χατζημανώλης έστειλε τα τραγούδια μου στο Βασίλη Σκουλά, κατέβηκα στην Κρήτη και κάναμε το cd. Ο Αργύρη Μπακιρτζής ,από τους Χειμερινούς Κολυμβητές  λέει δύο τραγούδια και άλλα δυο ο Γιώργος Κοντορίκος . «Η Κοζάνη έχει και μουσικούς και φωτογράφους, αλλά δεν έχει ούτε μια μουσική σκηνή ούτε χώρο έκθεσης φωτογραφιών». «Δεν φτάσαμε  ακόμα στην τελειότητα, πάντα υπάρχουν ερεθίσματα .Η τέχνη είναι η ανάγκη να περιγράψουμε κάποια πράγματα με το δικό μας τρόπο. Αυτό είναι βασικό, να εκφραζόμαστε» συνέχισε μιλώντας για την νυν συνεργασία του με το Γιώργη Φασούλα  και τον  Κώστας Καλλέργη και τα αδισκογράφητα τραγούδια που  ανέβηκαν ήδη στο διαδίκτυο. 

Ιωάννα Παπαδημητρίου 

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ Μαρκελα

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ Παντελης Σκουτελα

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ Μοναχος Ιλαριων

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ Λεωνιδας Μητσακος

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ Ζωη Καλλιανιωτη

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ Κωστας Τζαναμπετη

1ο βραβείο στον αιανιώτη Δημήτρη Βαβλιάρα στον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας Faces 2018