Στις 12 Ιουλίου 2017 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του 1ου περιφερειακού παραγωγικού συνεδρίου της Κοζάνης εξήγγειλε την παραχώρηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων στο Δήμο . Βεβαίως από τον Φεβρουάριο του 2017 ο δήμος Κοζάνης ανακοίνωνε την παραχώρηση με τη συμβολή του τελευταίου Διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού και νυν βουλευτή Γιώργου Ντζιμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» υπάρχει μια στασιμότητα στο εν λόγω θέμα με την πλευρά του δήμου Κοζάνης να μην έχει ακόμα καταθέσει οικονομοτεχνική μελέτη! Χωρίς αυτή είναι αδύνατο να γίνει εισήγηση για την παραχώρηση του στρατοπέδου στο δήμο Κοζάνης, όταν μάλιστα πρόκειται για ενεργό.

Επίσης υπάρχει ασυμφωνία ως προς τον αριθμό των προς παραχώρηση στρεμμάτων με το στρατό να μην μπορεί να δώσει όσα του ζητούνται από το δήμο. «Υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση, αλλά δεν ζητήθηκε μελέτη» απαντά η πλευρά του δήμου δημιουργώντας ερωτηματικά για το πόσο κοντά είναι η παραχώρηση ενός στρατοπέδου για το οποίο ακόμα δεν έχει ακόμα κατατεθεί μελέτη. «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σκεπτικό, το οποίο περιέχει και την έννοια της αντιπαροχής», αναφέρει η πλευρά του δήμου μιλώντας για διαφορετικές προσεγγίσεις με το στρατό σε κάποια θέματα.

Σε δελτίο τύπου του δήμου είχε λεχθεί ότι με τη συμφωνία αυτή :
Ο Δήμος θα συμπεριλάβει στον πολεοδομικό του σχεδιασμό το στρατόπεδο και θα κάνει μουσείο το ιστορικό διοικητήριο του Α΄Σώματος στρατού και ότι άλλο έχει σχεδιάσει.
Ο Στρατός θα διατηρήσει την απόλυτα αναγκαία έκταση και υποδομές για τη Διοίκηση και το Επιτελείο της Ταξιαρχίας καθώς και για τα στοιχεία υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας.
Ο στρατός όμως δεν συμφωνεί στα προς παραχώρηση στρέμματα. Έχουν περάσει 21 μήνες από την ανακοίνωση της παραχώρησης και ακόμα δεν έχουμε κάτι περισσότερο από τις συναντήσεις που γίνονται και την θετική κουβέντα…

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Η παραχώρηση του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων στο δήμο Κοζάνης δεν είναι είδηση

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο του Δήμου Κοζάνης για το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων

Προχωρούν οι Διαδικασίες παραχώρησης του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων – Δεν κλείνει το Κ.Ε.Ν. Γρεβενών