Εδώ και δυο μήνες, ο Γρεβενιώτης Συμεών Τέγος αποχώρησε από τη Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης που την τελευταία 3τία ήταν επικεφαλής, αφήνοντας το πλουσιότερο έργο υλοποιώντας τις οδηγίες του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και ανέλαβε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Βοστώνη, με αρμοδιότητα εκπροσώπησης της χώρας μας στις πολιτείες της Μασαχουσέτης, του Μαίην, του Βερμόντ, του Νιού Χάμσαϊρ και του Ροντ Άιλαντ.

Ο Συμεών Τέγος με καταγωγή από τα Πριόνια Γρεβενών, είναι διπλωμάτης καριέρας με πάνω από 21 χρόνια εμπειρία και μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Σαντιάγο, στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στα Ηνωμένα Έθνη (Νέα Υόρκη) και στην Πρεσβεία μας στην Άγκυρα, όπου είχε αναλάβει τον αεροναυτικό τομέα.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και κατέχει μεταπτυχιακά διπλώματα στις διεθνείς σχέσεις και το διεθνές δίκαιο (από το Fletcher School of Law and Diplomacy και το ΑΠΘ αντίστοιχα) . Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά.

Ο Συμεών Τέγος ήταν μια από τις επιλογές του Υπουργού Εξωτερικών που άλλαξαν το «παιχνίδι στη Θράκη

Όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν τα πράγματα πολύ καλά στην περιοχή της Θράκης [από όλες τις πλευρές], έκανε μεγάλη εντύπωση πως ο Συμεών Τέγος, ως διευθυντής στη Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων, προχώρησε σε μια κίνηση συμβολική και ταυτόχρονα εντυπωσιακή. Η έδρα του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων στην Ξάνθη, βρίσκεται στην Παλιά Πόλη, σε ένα εντυπωσιακό κτήριο, το οποίο πάντα αντιμετωπιζόταν με καχυποψία. Ο νέος διευθυντής το άλλαξε αυτό χρησιμοποιώντας τον πάνω όροφο του κτηρίου για να στεγάσει την οικογένεια του και το αποτέλεσμα ήταν οι μουσουλμάνοι να το εκτιμήσουν, ακόμα και αυτοί που πληρώνονται από το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για να φωνάζουν πως είναι Τούρκοι

Στη Βοστώνη βρίσκεται με τη σύζυγό του Μαρία και την κόρη τους Εριέττα.

Εμείς του ευχόμαστε καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα

πηγή: greveniotis.gr