Για δέκα ημέρες η Ντόχα θα είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, αφού οι κορυφαίοι αστέρες του παγκόσμιου στίβου θα είναι εκεί για να κυνηγήσουν σπουδαίες επιδόσεις, ρεκόρ και φυσικά μετάλλια.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων ξεκινούν την προσπάθεια τους πέντε πρωταθλητές μας με τον Μίλτο Τεντόγλου να είναι ο πρώτος που θα πατήσει τον αγωνιστικό χώρο στο στάδιο Χαλιφά ( 16:30 ertspors ) .

Ο πρωταθλητής μας μετέχει στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του μήκους και αγωνίζεται τρίτος ανάμεσα στους 13 άλτες του γκρουπ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του κλειστού και ανοιχτού στίβου ταξίδεψε στην Ντόχα με 8,32 μ. στη θερινή σεζόν και 8,38 μ. στη χειμερινή σεζόν.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είναι σε καλή κατάσταση και σε πρώτη φάση θα επιδιώξει να πετύχει είτε το όριο των 8,15 μ. και να προκριθεί στον τελικό, είτε η επίδοση του να είναι ανάμεσα στις 12 κορυφαίες των δύο γκρουπ. Ο Τεντόγλου στα 21 του χρόνια μοιάζει ικανός να κάνει μια καλή διαδρομή στη διοργάνωση και να συνδυαστεί με κάτι παραπάνω από συμμετοχή στον τελικό.

Ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης, Λούβο Μανιόνγκα (Ν. Αφρική), ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο Γιαν Ετσεβαρία (Κούβα), αλλά και οι πάντα αποτελεσματικοί Ζαρκ Βίσερ (Ν. Αφρική) και Τζεφ Χέντερσον (ΗΠΑ) είναι στη Ντόχα και δηλώνουν έτοιμοι για έναν δυνατό αγώνα.

Δίδυμο φωτιά στο επί κοντώ

Δίχως αμφιβολία η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μια από τις κορυφαίες αθλήτριες που μετέχουν στη διοργάνωση. Η ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης του επί κοντώ, κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια αφού καταφέρνει να εμπνέει σιγουριά και αγωνιστική βεβαιότητα.

Η αθλήτρια του Μιτς Κρίερ θα αγωνιστεί στο β΄ προκριματικό γκρουπ του επί κοντώ και δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα να ξεπεράσει το 4,60 μ. που είναι το όριο για απευθείας πρόκριση στον τελικό. Στο ίδιο γκρουπ με την Ελληνίδα μετέχουν μεταξύ άλλων η κορυφαία φέτος – αλλά όχι σταθερή – Τζεν Σουρ με 4,91 μ. και η επίσης Αμερικανίδα και δεύτερη στη διοργάνωση του Λονδίνου, Σάντι Μόρις.

Η Στεφανίδη έχει την τέταρτη επίδοση ανάμεσα στις 32 που θα συμμετάσχουν.

Στο α΄προκριματικό γκρουπ θα αγωνιστεί η Νικόλ Κυριακοπούλου, στον πρώτο της αγώνα μετά τον τραυματισμού στα τέλη Ιουλίου. H αθλήτρια του Ανδρέα Τσώνη έχει ξεπεράσει τα προβλήματα έχει κάνει την προπόνηση που θα ήθελε και ευελπιστεί σε μια καλή παρουσία στη διοργάνωση.

Η «χάλκινη» το 2015 στη διοργάνωση του Πεκίνου έχει κάνει φέτος 4,72 μ., επίδοση θέλει να βελτιώσει, προκειμένου να κυνηγήσει μια θέση ακόμη και στο βάθρο των νικητριών.

Τα διαδοχικά ύψη στον προκριματικό του επί κοντώ: 4,20 μ., 4,35 μ., 4,50 μ., 4,55 μ., 4,60 μ.

Η Σκαρβέλη για την υπέρβαση

Ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάνει στη Ντόχα η Σταματία Σκαρβέλη. Η 24χρονη αθλήτρια έχει πετύχει φέτος 71,33 μ., επίδοση που αν καταφέρει να προσεγγίσει θα είναι ικανή να της δώσει πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Το απευθείας όριο πρόκρισης στον τελικό είναι 72,00 μέτρα. Η Σκαρβέλη αγωνίζεται στο Α΄προκριματικό γκρουπ μαζί με 14 ακόμη αθλήτριες.

Τελικός με Πριβιλέτζιο

Στις αθλήτριες του μαραθωνίου θα πάνε τα πρώτα μετάλλια τις διοργάνωσης. Στις 23.59 της Παρασκευής στην περιοχή Corniche, δίπλα στη θάλασσα θα δοθεί η εκκίνηση του μαραθωνίου με τη συμμετοχή 69 αθλητριών και ανάμεσα τους και η Ελληνίδα Γκλόρια Πριβιλέτζιο.

Είναι ο πρώτος τελικός στην ιστορία της διοργάνωσης που γίνεται βράδυ, γεγονός που τον κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον. Οι αθλήτριες θα κληθούν να κάνουν έξι στροφές των 7χλμ. πριν τερματίσουν στο ίδιο σημείο, όπου θα δοθεί η εκκίνηση. Η Πριβιλέτζιο είναι σε καλή κατάσταση, αφού έβγαλε την προετοιμασία χωρίς προβλήματα και στην αρχή της σεζόν ξεπέρασε τον εαυτό της με 2.35.31. Η αθλήτρια του Γιάννη Περίφανου μετέχει για δεύτερη φορά στη διοργάνωση, αφού έκανε ντεμπούτο πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο.

Η νικήτρια πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, Ρος Τσελίμο θα είναι παρουσία στην εκκίνηση, ωστόσο το έργο της θα είναι δύσκολο, αφού με αξιώσεις μετέχουν στη διοργάνωση και η Ρουθ Τσεπγκέτιχ με 2.17.08, κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

grevenamedia.gr