“Δεν είναι δώρο του Δήμου απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά ένας νόμος του κράτους ο οποίος πρέπει να εφαρμοστεί” δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, Γιώργος Χριστοφορίδης, αναφερόμενος στα μέτρα ατομικής προστασίας και την αναδρομική τους καταβολή προς τους εργαζόμενους λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κοζάνης την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η σγκεκριμένη απόφαση που είχε παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης το Νοέμβριο του 2017 δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ενώ έκανε λόγο για ηθική υποχρέωση απέναντι στους δημοτικούς υπαλλήλους δημοσίευσης των γεγονότων. «Δε βγάλαμε το ζήτημα παραέξω, γιατί πάντοτε πιστεύαμε ότι τα προβλήματα του σπιτιού μας δεν πρέπει να τα ξέρει όλη η γειτονιά. Τα κρατούσαμε εσωτερικά, αλλά από τη στιγμή που δε λύθηκε και δε δόθηκε καμία λύση μέχρι τώρα, έχουμε την ηθική υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους μας αυτά τα πράγματα να τα δημοσιοποιούμε. Περιμένουμε άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα, όπως επίσης και σε άλλα προβλήματα που έχουμε ως εργαζόμενοι στο Δήμο Κοζάνης και στα οποία δεν έχουμε βρει ακόμη λύση», επισήμανε ο κ. Χριστοφορίδης.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο το μόνιμο προσωπικό του Δήμου Κοζάνης, καθώς ωφελούμενοι από αυτή είναι οι συμβασιούχοι που έρχονται με δίμηνες ή οχτάμηνες συμβάσεις και με προγράμματα μέσω του ΟΑΕΔ. Όπως τόνισε «Εμείς για ακόμα μία φορά κάνουμε πράξη ότι ως οργανωμένο σωματείο ποτέ δεν κάνουμε διακρίσεις στις σχέσεις εργασίας των εργαζομένων».

Ε.Σ.