Ο Γιώργος Κασαπίδης, βουλευτής της Ν.Δ. Π.Ε.Κοζάνης και υποψήφιος περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και τα ραδιοΛόγος, το διαδικτυακό ραδιόφωνο του prlogos μέσα από τη συχνότητα του West Rαdio για τον τρόπο που δόθηκε η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά και για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η πλειοψηφία προέκυψε από μπαλώματα από μετακινήσεις ετερόκλητων δυνάμεων. «Είναι μια κυβέρνηση ανοχής, βουλευτές για να εξασφαλίσουν παράταση θητείας τους στήριξαν την κυβέρνηση των πρώην εταίρων και τώρα νυν διαφωνούνταν.

Βουλευτές των ΑΝΕΛ που ψήφισαν δεν διαγράφτηκαν για να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών απρόσκοπτα». Να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο ζήτησε.

«Ζήσαμε τραγελαφικές καταστάσεις μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών με πολλούς να την χειροκροτούν και το Ζάεφ την επόμενη μέρα να λέει ότι οι έλληνες τους αναγνωρίζουν ως μακεδόνες ανέφερε. «Ο Τσίπρας αποδεχόμενος την παραποίηση και στρέβλωση της ιστορίας από τους σκοπιανούς υπέγραψε τη συμφωνία , έδωσε ταυτότητα, γλώσσα μακεδονική και το όνομα Βόρεια Μακεδονία , πλεονεκτήματα στους γείτονες για να τους βοηθήσει να αναγνωριστούν ως έθνος».

Έχουν και τη μακεδονική εκκλησία τόνισε με το τρίπτυχο να συμπληρώνεται για δημιουργία έθνους θυμίζοντας την κουμμουνιστική προπαγάνδα για τη μεγάλη Βουλγαρία, όπως είπε. Το ερώτημα που τίθεται μετ’ επιτάσεως από το Γιώργο Κασαπίδη είναι: «Αν αναγνωρίζει ο κ.Τσίπρας ότι οι μακεδόνες είναι Έλληνες και αν οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι Μακεδόνες. Αυτό το ερώτημα ετίθετο την περίοδο του μακεδονικού αγώνα ότι οι Μακεδόνες δεν είναι έλληνες και η Μακεδονία ανήκει στους μακεδόνες για να τους ξεκόψουν από την Ελλάδα και να την προσαρτήσουν στη μεγάλη Βουλγαρία. Είναι οι Μακεδόνες έλληνες;» διερωτάται περιμένοντας ακόμα μια απάντηση από τον κ. Τσίπρα και τους βουλευτές.

«Αν μια κυβέρνηση βλέπει να αντιδρά τόσο έντονα η συντριπτική πλειοψηφία του λαού να προσφύγει σε ένα δημοψήφισμα. Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας. Γιατί δεν προσφεύγουν στην ετυμηγορία του λαού;» τονίζει.

Για τις αφίσες και τις συλλήψεις

«Οπουδήποτε άσκηση βίας δεν τη συμμερίζομαι» ανέφερε σχετικά με τις αφίσες που αναρτήθηκαν με τα πρόσωπα των τεσσάρων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν.Κοζάνης και τις συλλήψεις που ακολούθησαν. «Αν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες» τόνισε λέγοντας ότι οι ίδιοι μιλούσαν για πράξεις προδοσίας στην υπογραφή των μνημονίων. «Γερμανοτσολιάδες και πιονάκια των μεγάλων δυνάμεων έλεγε ο Τσίπρας, θα στηθούν κρεμάλες έλεγε ο κ. Καμμένος. Να τα αποτελέσματα του φανατισμού που τόσο εμφαντικά καλλιέργησαν» είπε τονίζοντας να πρυτανεύσει σε κάθε περίπτωση η ενότητα, η ψυχραιμία και η λογική με βάση την ιστορική πραγματικότητα.

Για το συνδυασμό

«Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του προγράμματος και του συνδυασμού και στις τέσσερις ενότητες ανέφερε χωρίς φυσική παρουσία λόγω τραυματισμού. Η Δυτική Μακεδονία αξίζει ένα καλύτερο μέλλον»κατέληξε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου