Σε συνέχεια των πληροφοριών και των δημοσιευμάτων που διακινούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σχετικά με την πιθανή μετατροπή του 586 Μηχανοποιημένου Τ.Π σε κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, θα ήθελα να δηλώσω ότι μια τέτοια απόφαση βρίσκει την πλειοψηφία των πολιτών των Γρεβενών -τους οποίους εκπροσωπώ-εντελώς αντίθετους. Το στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται σε καίριο σημείο στην είσοδο της πόλης των Γρεβενών, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις είναι σε λειτουργία ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα κέντρα νεοσυλλέκτων που έχουν απομείνει στην επικράτεια, ενώ στεγάζει και τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πώς είναι δυνατόν να εξετάζεται η μετατροπή μιας τέτοιας μονάδας σε δομή φιλοξενίας. Τα Γρεβενά έχουν ήδη σηκώσει ένα δυσβάσταχτο για τις δυνατότητες τους βάρος όλα αυτά τα χρόνια, με την εγκατάσταση των μεταναστών στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, γεγονός που οδήγησε στην καταστροφή του τουρισμού και στον μαρασμό της τοπικής οικονομίας. Συνεπώς, μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε καμία περίπτωση.

Στα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον τουρισμό και την τοπική οικονομία η εγκατάσταση μεταναστών στον ορεινό όγκο γύρω από το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας αναφέρθηκε εκτενώς ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Usay.gr.

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη:
«Αυτή την περίοδο βγήκε ένα κάλεσμα – πρόσκληση από την μεριά της Κυβέρνησης για την συμμετοχή ξενοδοχείων και σπιτιών σε πρόγραμμα διαμονής προσφύγων/μεταναστών σε αυτά (στην ουσία μίσθωση). Πως το σχολιάζετε;

Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαχειριστεί το σοβαρότατο πρόβλημα των αυξανόμενων ροών και της αποσυμφόρησης των νησιών που της κληροδότησε η επιφανειακή και επιπόλαιη διαχείριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ένα ζήτημα πολύ σοβαρό με διεθνείς προεκτάσεις. Παρόλα αυτά η προώθηση των μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας δεν μπορεί να γίνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Είναι απαραίτητο πριν οριστικοποιηθεί η όποια απόφαση, να λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές και οικονομικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής καθώς και ο πιθανός αντίκτυπος στην οικονομική ζωή κάθε τοπικής κοινωνίας που θα έχει μια τέτοια κίνηση. Στην περίπτωση των Γρεβενών, η απόφαση να εγκατασταθούν μετανάστες σε ένα σημείο αμιγώς τουριστικό, έχει οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση του τουριστικού προϊόντος καταδικάζοντας σε οικονομικό μαρασμό ένα πλήθος επαγγελματιών και την περιοχή στο σύνολό της.»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω link