Δέκα μήνες μετά την υπόθεση «Μάνα Νερού» βρέθηκε η λύση για την αποκατάσταση της νομιμότητας , όταν τότε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Μιχελάκης παραχωρούσε με αποφάσεις του εκτάσεις για τα φωτοβολταϊκά των τριών κοριτσιών του . Ανακλήθηκαν λοιπόν με απόφαση του ιδίου στις 2 Δεκεμβρίου οι τρεις από τις έξι δικές του αποφάσεις έγκρισης επέμβασης σε δημόσιες δασικές εκτάσεις για τις τρεις κόρες του «κατ’ εφαρμογή της αρχής της νομιμότητας λόγω σφάλματος στην υπογραφή του τελικού υπογράφοντα». Αυτό αναφέρουν οι τρεις αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια . Υπογράφει και αποφασίζει δηλαδή ο ίδιος για να ανακαλέσει παλιές δικές του αποφάσεις . Συγκεκριμένα για το φωτοβολταϊκό σταθμό 54 της «EFOUR GREEN POWER» με νόμιμο εκπρόσωπο την Ευθυμία Μιχελάκη, το φωτοβολταϊκό σταθμό 43 της «KLEIA POWER ENERGY» με νόμιμο εκπρόσωπο την Χαρίκλεια Μιχελάκη και τον σταθμό 54 της «MM PV POWER» με εκπρόσωπο τη Μαριάννα Μιχελάκη.

Μια μέρα αργότερα στις 3 Δεκεμβρίου 2021 υπογράφονται οι ίδιες αποφάσεις έγκρισης επέμβασης από το Δημήτριο Γαζή, αναπληρωτή γενικό διευθυντή χωροταξικής & περιβαλλοντικής πολιτικής για τις επεμβάσεις στην θέση Μάνα Νερού. Οι άλλες επεμβάσεις για τα φωτοβολταϊκά 101, 103 και 110 είχαν ανακληθεί αρχές Σεπτέμβρη μετά από αιτήσεις των τριών κοριτσιών και μετά από εισήγηση του Δασαρχείου Κοζάνης στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και καλής γειτνίασης με τις τοπικές κοινότητες που επιθυμεί ο φορέας του έργου, δεδομένων των αντιδράσεων που έχουν προκύψει μετά χορήγηση έγκρισης επέμβασης για την τοποθέτηση του εν λόγω σταθμού στην θέση ¨ Μάνα Νερού¨, της Τοπικής Κοινότητας Μεσιανής Σερβίων . Ανήκαν στους 82 φωτοβολταϊκούς σταθμούς που μετεγκαταστάθηκαν στην Αετοράχη Κοιλάδας, στην θέση Σκάλες Μεσιανής και σε περιοχή μεταξύ Ροδίτη-Μεσιανής.

Και οι νέες ανακλήσεις και οι νέες επεμβάσεις γίνονται δια μέσου του διαχειριστή Χρήστου Πετρόχειλου. Οι τρεις δηλαδή πρώτες ανακλήσεις έγιναν λόγω των αντιδράσεων για πράσινα έργα στο δάσος και ανακλήθηκαν και οι τρεις πιο πρόσφατες επειδή είχε υπογράψει ο μπαμπάς για τις κόρες .Αλλάζουμε τον υπογράφονται και όλα καλά. Η πράσινη ανάπτυξη να γίνεται και λύσεις βρίσκονται για όλους και για όλα .

Δείτε μία από τις ανακλήσεις:  

 

 

και την νέα απόφαση έγκρισης επέμβασης:

Ιωάννα Παπαδημητρίου

«Μάνα Νερού» για τις τρεις κόρες του Βασίλη Μιχελάκη – Ο πατέρας παραχωρεί εκτάσεις για τα φωτοβολταϊκά τους

Τα 82 φωτοβολταϊκά φεύγουν από το δάσος  της Μεσιανής – Πού πάνε «δεδομένων των αντιδράσεων»