Το θέμα της κατασκευής του αιολικού σταθμού στην θέση Αερορράχη – Αετός τέθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο από τον κ. Γιάννη Λιάση. Όπως ανάφερε έγινε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για τη διακοπή του έργου επειδή έλειπε εκπρόσωπος της δασικής και αρχαιολογικής υπηρεσίας.

«Είδαμε εικόνες ντροπής» τόνισε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου «Ξέρουμε πώς δίνονται οι άδειες σε μια ακόμα σπασμένη διαδικασία αδειοδότησης που έπρεπε να εξεταστεί συνολικά το έργο. Δεν μπορεί να προχωρά ένα μέρος και να απορρίπτεται το σύνολο. Πιστεύαμε ότι θα υπήρχε μια παρέμβαση του περιφερειάρχη για να αποφύγουμε αυτά τα γεγονότα. Η κυβέρνηση κρύβεται από έναν πρόθυμο κρατικό αξιωματούχο που έπρεπε ήδη να έχει ελέγξει για τις συναλλαγές που έχει με τους επενδυτές, η περιφέρεια και οι βουλευτές κρύβονται πίσω από την κυβέρνηση, ο αντιπεριφερειάρχης πίσω από τις υπηρεσίες και χέρι-χέρι όλοι αφήνουν να γίνονται πράγματα που καταστρέφουν τον τόπο».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας δικάστηκε στο εφετείο Φλώρινας το αίτημα για ανάκληση αδείας, το οποίο και απορρίφθηκε. Το δικαστήριο έδωσε το δικαίωμα στην εταιρία να αρχίσει τις εργασίες, όπως ανέφερε ο κ. Κιοσές. «Με ποια αιτιολογία δεν θα δίναμε τις άδειες διέλευσης από την Π.Ε. Φλώρινας; Η Π.Ε. Φλώρινας δεν μπορούσε να αρνηθεί την αδιεοδότηση μηχανημάτων. Υπάρχουν και άλλοι που αδειοδοτούν για τα μηχανήματα».

Ιωάννα Παπαδημητρίου