Το πρώτο κουδούνι του σχολικού έτους 2022-2023 χτύπησε σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, στις 9.00 πμ, για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο και το σχολείο μας πήρε ξανά ζωή από τα γέλια και τις φωνές τους!

Ο πατήρ Γεώργιος Σκρέκας τέλεσε για ακόμη μια χρονιά τον αγιασμό, δίνοντάς μας τις ευχές του για μα καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, υπενθυμίζοντας στα παιδιά μας ότι εκτός από διάβασμα, η χρονιά θα πρέπει να έχει και πολύ παιχνίδι!

Το αγιασμό στο σχολείο μας τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος Κοζάνης, κ. Nούλα Τουμπουλίδου, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Πάσχος Καλαμπούκας, ο υπεύθυνος συντονιστής εκπαιδευτικού έργου του 3ου Γυμνασίου κ. Νικος Ποζουκίδης και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Μάνος Μαγούλας, οι οποίοι με την σειρά τους έδωσαν τις ευχές τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και μια ιδιαίτερη νότα στον φετινό μας αγιασμό έδωσαν οι ξεχωριστοί καλεσμένοι της εκπαιδευτικού του σχολείου μας, κ. Ιωάννας Σκρέκα, που ήρθαν στην Ελλάδα από την Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους εξέφρασαν την επιθυμία να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγιασμό σε ένα ελληνικό σχολείο και με μεγάλη μας χαρά τους υποδεχτήκαμε.

Όμως, δεν παρακολούθησαν απλά… Ξεκίνησαν λέγοντας το «Πάτερ ημών» στην γλώσσα τους, τα αγγλικά, κι έπειτα, ο Joseph, ο Gabriel και ο Elias, με την καθοδήγηση του κ. Γεώργιου Μαμάτσιου, συμμετείχαν ενεργά ψάλλοντας μαζί με τον πατέρα Γεώργιο και συγκίνησαν με τις φωνές τους και την ευλάβειά τους όλους τους παρευρισκόμενους. Μάλιστα, στο τέλος του αγιασμού ο Joseph έδωσε τις ευχές του για καλή χρονιά σε όλους μας τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικα!

Αποσπάσματα από την ξεχωριστή τους παρουσία μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο:


Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Κοζάνης καλωσορίζουμε όλα τα παιδιά μας στο σχολείο, ευχόμενοι να έχουμε μια δημιουργική και ανέφελη χρονιά! Ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα στις μαθήτριες και τους μαθητές της Α τάξης που μπαίνουν πρώτη φορά στην οικογένεια του 3ου Γυμνασίου. Ελπίζουμε να βρουν κοντά μας έναν καινούριο κόσμο γεμάτο αγάπη, φροντίδα, γνώση, δημιουργία και εξέλιξη!

Ευελπιστούμε να έχουμε και πάλι μια άψογη συνεργασία με τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι μας, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, θα κάνουμε το καλύτερο για να διανύσουμε αυτή τη σχολική χρονιά δημιουργικά, εποικοδομητικά και με ασφάλεια για όλους!

Καλή, χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά!

Για το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης
Μαρία Σακοράφα

https://blogs.sch.gr/3gymkoza