Γιώργος Κασαπίδης: Προλάβαμε τα χειρότερα, η Γέφυρα είναι πλέον ισχυρή-Μανώλης Στεργίου: Το πρόβλημα για το Βελβεντό είναι τα μεγάλα οχήματα , να δοθούν οι αποζημιώσεις 

Παρόντος του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλου τελέστηκε ο αγιασμός για το άνοιγμα της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων το Σάββατο το πρωί λίγο πριν από την επανακυκλοφορία των μικρών οχημάτων ως 3, 5 τόνους .Μετά από 78 μέρες κλεισίματος της Γέφυρας ξεκινά μια καινούρια εποχή, γίνεται μια επανεκκίνηση ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας ότι έπαιξε ρόλο η κατ’ εξαίρεση χρηματοδότη του υπουργείου. Χρειάζεται σοβαρότητα για να δοθεί η γέφυρα σε κυκλοφορία για όλα τα οχήματα κάτι που δεν έγινε τόσα χρόνια, πρόσθεσε.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ανέφερε ότι “κλείνουμε τα αυτιά στις σειρήνες και εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες. Με τους τένοντες θα ολοκληρωθεί η κατασκευή τη γέφυρας που μπορεί να αντέξει βάρη ως 3.5 τόνων με μονοδρόμηση λόγω των εργασιών που συνεχίζονται στον 6ο πρόβολο και είναι πλέον ισχυρή. Σε 20 μέρες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.”. Ζήτησε επίσης από τους οδηγούς να τηρούν τα κυκλοφοριακά μέτρα. Προλάβαμε τα χειρότερα τόνισε ζητώντας συγνώμη από τους συμπολίτες μας για την ταλαιπωρία θυμίζοντας ότι είναι σε φάση δημοπράτησης και η μεγάλη μελέτη για την επισκευή της γέφυρας.

Ο καθηγητής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Κατάκαλος χαρακτήρισε επιστημονικό και  κοινωνικό το πρόβλημα της Γέφυρας των Σερβίων . “Η διέλευση των οχημάτων ως 3, 5 τόνων είναι απόλυτα ασφαλής .Θα ακολουθήσει η εξωτερική ενίσχυση με την προένταση” Για τα φορτηγά και τη διέλευσή τους ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύπλοκο πρόβλημα επιστημονικό και διοικητικό για να ελεγχθούν οι μελέτες, να βγουν  οι διακηρύξεις και να γίνει το έργο.  “Η εκτίμηση είναι χωρίς να υπάρχει κάποιο  εμπόδιο ότι  τέλη Ιουνίου  θα τελειώσουμε και με αυτή την επέμβαση .Το πρωτόγνωρο είναι η ένταση στο χρόνο , διότι αποκλείστηκαν δυο περιοχές τα  Σέρβια και το Βελβεντό  και το πολύ απαιτητικό είναι ο χρόνος  με πιστοποιημένη και χωρίς καμιά έκπτωση την ασφάλεια των κατοίκων”.

Ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου ανέφερε ότι έχουμε δει φως στο τούνελ και όλα θα πάνε καλά. Είναι μια λύση τόνισε ο Μανώλης Στεργίου, αλλά αφορά μόνο τα μικρά οχήματα και τα επαγγελματικά ως 3,5 τόνων “Το πρόβλημα για το Βελβεντό είναι τα μεγάλα οχήματα μιας και αρχίζει η συγκομιδή των ροδάκινων και σε λίγο θα ξεκινήσουν οι θεριζοαλωνιστικές. Περιμένουμε να γίνει και το βήμα των αποζημιώσεων. Υπάρχει κανονισμός επιθεώρησης γεφυρών από το 2020”.

Ι.Π.

Οι πρώτες εικόνες από το άνοιγμα της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

Τι αναφέρουν πολίτες για το άνοιγμα της Γέφυρας