Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε την Τρίτη το πρωί στους “Αταίριαστους” στον ΣΚΑΪ μετά και την χθεσινή του δήλωση ότι μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς την εστίαση. «Ιδανικό είναι να ανοίξει ο τουρισμός με την εστίαση. Σήμερα αν κάποιος τουρίστας πάει σε ένα ξενοδοχείο μπορεί και τώρα να φάει σε αυτό» δήλωσε.

Για την εστίαση είπε: «Μετά το Πάσχα ως τις 10 Μαΐου μπορούμε να ανοίξομε με τραπεζάκια έξω .Όσο προχωράει ο Απρίλιος θα βοηθήσει η πτώση των κρουσμάτων . Και ίσως να προηγηθεί του τουρισμού».

«Να εντάξουμε το λιανεμπόριο στα self test» συνέχισε με προϋπόθεσες όπως το τρίωρο κάτι που αν είναι εφικτό μπορεί να γίνει και από την επόμενη Δευτέρα . «Ο εμπορικός κόσμος έχει δίκιο να ζητά την ευκολότερη πρόσβαση στο κατάστημα. Πολλαπλασιάζεται η ζημία όταν είσαι κλειστός, γιατί δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός».

«Έχω μια αθεράπευτη αισιοδοξία ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας μιας μεγάλης επιστροφής στην κανονικότητα» . Για το Πάσχα στο χωριό είπε ότι η διαδικασία των ατομικών τεστ ανεβάζει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου