“ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ” ΛΕΝΕ  ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Όχι στη χωροθέτηση νέων διοδίων λένε  οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας, συζητώντας για το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, στο πλαίσιο συνεδρίασης της ΠΕΔ, το μεσημέρι της Τετάρτης στην ΑΝΚΟ. Τη στιγμή που οι δήμαρχοι Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, και Βοΐου, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, βρίσκονται στην Καβάλα, στο πλαίσιο συνάντησης με τους άλλους δημάρχους πέριξ της Εγνατίας οδού που πλήττονται από τα διόδια, οι δήμαρχοι της ΠΕΔ συζητούν το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, με στόχο να παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις μελλοντικές

Όπως είπε σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, η ΠΕΔ είναι αντίθετη στα διόδια και αναμένει ενημέρωση για το θέμα από τους δημάρχους Κοζάνης και Βοΐου, ώστε να υπάρξουν αντιδράσεις: ” Ήδη έχουμε εκφραστεί για το θέμα των διοδίων στη Λ ΠΕΔ και έχουμε πει πως δεν είναι σωστό να μπαίνουν διόδια σε πολύ μικρά διαστήματα. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μεγάλος οικονομικός φόρτος στις γύρω περιοχές. Είμαστε αντίθετοι και σήμερα οι δήμαρχοι Κοζάνης και Βοΐου βρίσκονται στην Καβάλα, όπου γίνεται συζήτηση για την εγκατάσταση διοδίων στην Εγνατία οδό. με την επιστροφή των δημάρχων θα έχουμε ενημέρωση ώστε να δούμε τι θα κάνουμε. Θα στηρίξουμε τις όποιες μελλοντικές κινητοποιήσεις. Είμαστε κατά των διοδίων , γενικά. Όμως και σε περίπτωση που θα έπρεπε να μπουν διόδια , γιατί από εκεί χρηματοδοτούνται οι κατασκευές δρόμων, θα έπρεπε να υπάρξει λογικής μιας τιμής και μια σωστή τοποθέτηση. Δεν μπορεί κάποιος που έρχεται από τα Βόιο στην Κοζάνη για τη δουλειά του να πληρώνει διόδια, θα πρέπει να υπάρχει κάποια λογική.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, τάχθηκε αντίθετος στην τοποθέτηση των διοδίων, θέμα για το οποίο μάλιστα έχει στείλει και επιστολή στην περιφέρεια. “Η τοποθέτηση των διοδίων κοντά στην περιοχή μας θα είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη του τόπου μας. Ο δήμος μας είναι από τους μικρότερους, τους πιο υποστελεχωμένους και τους πιο φτωχούς της Ελλάδας,. Θα θεωρήσει ανασταλτικά στην ανάπτυξη της περιοχής και θα είναι ανασταλτικό στους ανθρώπους που θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή και θέλουν να επισκεφθούν γιατρούς, συγκοινωνίες, νοσοκομεία. Είναι απαράδεκτο να πληρώνουν για να εξυπηρετηθούν στον τομέα αυτό”.

Αναμένονται εξελίξεις για το θέμα των διοδίων και συντονισμών δράσεων για μαζικές αντιδράσεις…



Β.Σ.