Στις 13 Μαρτίου 2024, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής ΜακεδονίαςEurope Direct Δυτικής Μακεδονίας και η ομάδα EPAS του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία την εκδήλωση με τίτλο: “Το ’24 γίνομαι 17 και ψηφίζω ευρωπαϊκά”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στις 13 Μαρτίου 2024 και αφορούσε στην ενημέρωση των νέων ψηφοφόρων.

Στη δράση συμμετείχαν ενεργά 150 νέες και νέοι από τα πενταμελή μαθητικά συμβούλια της Β΄ τάξης των Λυκείων της πόλης της Κοζάνης, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς (1ο ΓΕΛ Κοζάνης, 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, 1ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης). Απώτερος σκοπός ήταν η ενημέρωση των νέων για τον ρόλο και τις δημοκρατικές αξίες που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η αύξηση της δημοκρατικής συμμετοχής τους στις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024

Το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης περιελάμβανε τους χαιρετισμούς από τον Δρ. Κωνσταντίνο Φιλιππίδη, Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, κ. Μαρίνο Κυρόπουλο, Διευθυντή 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, κ. Κίκα Χατζημανώλη – Φουρκιώτη, Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κοζάνης, και κ. Ιωάννη  Σκόρδα, Πρόεδρο ΕΛΜΕ Κοζάνης.

Στη συνέχεια ακολούθησε εισήγηση/παρουσίαση από τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τις Ευρωεκλογές, τη δημιουργία της ΕΕ, τα θεσμικά της όργανα αλλά και τη σημαντικότητα του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”.

Έπειτα στο 2ο σκέλος, οι μαθητές/τριες του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου/έρευνας σχετικά με το τι γνωρίζουν οι μαθητές/τριες για τις Ευρωεκλογές, αλλά και σχετική παρουσίαση με θέμα “Μάθε που και πως ψηφίζεις”. Ακολούθησαν βίντεο που είχαν δημιουργήσει οι σχολικοί πρέσβεις του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, με αντίστοιχες θεματικές: “Γιατί είναι σημαντικές οι Ευρωεκλογές” και “12 λόγοι για να ψηφίσω”.  Ενεργό ρόλο στην εκδήλωση είχαν και οι σχολικοί πρέσβεις του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας καθώς παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες των μαθητών του σχολείου τους  για την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές.

Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία τον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, κ. Μαρίνο Κυρόπουλο, τους συντονιστές εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες της ομάδας EPAS του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης καθώς και όλους τους συμμετέχοντες/ουσες για τη συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”, μία πρωτοβουλία του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τομέα της επικοινωνίας.

Μείνετε συντονισμένες/οι!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: https://shorturl.at/lyOR3