Είστε η πιο τυχερή γενιά που θα απολαύσετε τις πανέμορφες εγκαταστάσεις – Υπάρχει μια οικογενειακή ατμόσφαιρα που δεν θα την βρείτε σε άλλο πανεπιστήμιο

Ο Θόδωρος Θεοδουλίδης , ιδιαίτερα συγκινημένος καλωσόρισε την Τετάρτη τους πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής στην Πολυτεχνειούπολη της ΖΕΠ. Τους εξήγησε τη λειτουργία του ιδρύματος, τα θετικά που προσφέρει, αλλά και τις υποχρεώσεις τους καλώντας όλους στα εγκαίνια του ιδρύματος τέλη Νοεμβρίου μαζί με μια συναυλία που θα γίνει.

Μεταξύ άλλων ανάφερε:
«Για μας του καθηγητές είναι ένα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά μετά από 15 χρόνια. Σας καλωσορίζω στις πανέμορφες εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν αλλού, είστε η πιο τυχερή γενιά που θα τις απολαύσετε. Το ίδρυμα καλείται να υποστηρίξει αναπτυξιακά μια ολόκληρη περιφέρεια, έχει μια ευκαιρία υποστήριξης χρηματοδότησης από προγράμματα κάτι που δεν υπάρχει σε άλλα ιδρύματα. Από επίσημα υπουργικά χείλη έχουμε ακούσει για διαστημική άνοδο, είμαστε σε πορεία διεθνοποίησης , χτίζουμε την ολιστική μέριμνα , γίναμε και πρωτοσέλιδο σε διάφορα μεγάλα μέσα του κέντρου».

«Θέλουμε να σα προσφέρουμε μια ολιστική εμπειρία φοιτητικής ζωής. Θα σας αντιμετωπίσουμε σαν υπευθύνους πολίτες. Θα έχετε δικαιώματα και υποχρεώσεις , όπως να διατηρήσετε αυτές τις υποδομές. Η πιο σημαντική λέξη στον τίτλο σας θα είναι η λέξη μηχανικός, ευελπιστούμε να πάρετε αυτόν τον τρόπο σκέψης που μόνο οι μηχανικοί έχουν. Υπάρχει και ο συνήγορος του φοιτητή και τρόπος online να εκφραστούν τα παράπονα. Υπάρχει μια οικογενειακή ατμόσφαιρα που δεν θα την βρείτε σε άλλο πανεπιστήμιο».

Οι τρεις συμβουλές

1.Το πρόγραμμα μαθημάτων έχει μια δομή και ξεκινά από το γενικό στο ειδικό, μην ακολουθήσετε με άλλο τρόπο, μην αφήσετε ένα δύσκολο μάθημα για άλλα έτη, είναι το μεγαλύτερο λάθος.

2.Ασχοληθείτε με την πολιτική μην κομματικοποιηθείτε , θα χάσετε χρήσιμο χρόνο από τις σπουδές σας. Ο νομοθέτης έχει όριο για τις σπουδές σας:5 χρόνια συν 3

3.Μην ακούτε τους παλιούς , διαμορφώστε εσείς άποψη για το περιβάλλον και τις σπουδές σας

Ιωάννα Παπαδημητρίου