Πωλείται η ΔΕΗ σε τιμή ευκαιρίας, έστω σε δελεαστική προκειμένου να βρεθεί και αγοραστής, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο. Για αυτό και ο περιφερειάρχης της καρδιάς μας Θόδωρος Καρυπίδης μεταθέτει την παραίτησή του στην αγορά των μονάδων από το αρχικό ξεπούλημα και κατόπιν στον σταθερό επενδυτή από τον ευκαιριακό αγοραστή. Οι μεταλλάξεις είναι τέτοιες που πια έχουν χάσει κάθε ενδιαφέρον με μοναδικό στόχο την προσκόλληση στην εξουσία.
Ακόμα και στην επιτροπή της Βουλής μας θύμιζε μονίμως τι έγινε και δεν έγινε το 2014 μαζί φυσικά με τον λαλίστατο πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη που έψαχνε να βρει κάτι για την προηγούμενη κυβέρνηση. Με τις απεργίες να ξεκινούν μόλις μια βδομάδα πριν τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μάτια του κόσμου, έτσι για να μην πούμε ότι την παραδώσαμε αμαχητί.
Εξάλλου καλό καιρό έχει, το σύστημα δεν μας έχει ανάγκη κι εν τέλει κανένας δεν ενδιαφέρεται για την πώληση της ΔΕΗ, αφού οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν πειστεί για το τέλος του λιγνίτη. Είναι οι ίδιοι που έβγαλαν το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, αυτόν που τώρα πουλάει τον εργοδότη τους. Στις επιτυχίες ορισμένων συνδικαλιστών και η αποχαύνωση των εργαζομένων ώστε να μην αντιδρά κανείς, όταν οι ΔΕΗτζήδες ανήκουν στις πιο σκληρές συλλογικές ομάδες.
Δίπλα σε εκείνους οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. οι οποίοι καλούνται από τον ίδιο τον κυβερνητικό περιφερειάρχη να καταψηφίσουν το κατάπτυστο, όπως το χαρακτήρισαν νομοσχέδιο είναι έτοιμοι να υποκύψουν. Και μέσα σε αυτή την στημένη παράσταση οι όποιες φωνές αντίδρασης υπάρχουν εκδιώχνονται από τους σύγχρονους νενέκους άκρως υποτιμητικά ,ρατσιστικά και με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να κουνιέται καρφίτσα. Πράγματι εθνική προδοσία η πώληση της ΔΕΗ με τους πολύφερνους νενέκους να έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο φαρισαϊσμού κι ανηθικότητας.
Ιωάννα Παπαδημητρίου