Για μια ακόμη φορά οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κοζάνης βρίσκονται στον αγώνα κατά των φωτοβολταϊκών πάρκων της Καλαμιάς. Την προηγούμενη φορά στη συγκέντρωση των κατοίκων , τώρα στο αστυνομικό μέγαρο Κοζάνης και στα δικαστήρια. Πρωτεργάτης η Ελπίδα Κουϊμτζίδου που και με την ιδιότητα της νομικού υπερασπίστηκε την κοινότητα. Το επιχείρημα που πρόταξε είναι ότι δεν ήξερε η αστυνομία για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για αυτό και συνέβησαν τα όποια επεισόδια. «Η απόφαση έπρεπε να κοινοποιηθεί επίσημα» δήλωσε στους κατοίκους που απορούσαν έξω από το αστυνομικό μέγαρο για την χρήση βίας κατά συγχωριανών τους .

Η αλήθεια όμως είναι ότι η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου δεν έχει καμιά ισχύ, απλά είναι ένα αίτημα συμπαράστασης. “Σε καμία επομένως περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεσμεύσει τις αστυνομικές αρχές και για αυτό το λόγο δεν μπορούσε να γίνει και κοινοποίηση προς αυτές” αναφέρει επίσημο δελτίο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου αναφέρει ότι το περιφερειακό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε «να συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Κοινότητας Καλαμιάς, και να στηρίξει το νομικό αγώνα τους με τη συνδρομή των Αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας σε κάθε δικαστική και εξώδικη διαδικασία και την παύση των εργασιών εγκατάστασης μέχρις ότου συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων». Μάλιστα ακόμα δεν κατατέθηκαν καν ασφαλιστικά μέτρα με τις εκλογές να μην επηρεάζουν την αίτηση αυτών .

Καλό είναι να θυμηθούν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κοζάνης που εμφανίζονται ως σωτήρες ότι στις 27 Απριλίου 2020 το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης έδωσε θετική γνωμοδότηση για παραχωρούμενη κοινόχρηστη έκταση 89 στρεμμάτων του Υπουργείου Γεωργίας στην Καλαμιά μετά από αίτημα της SMART ENERGY SOLUTION Μ.Ι.Κ.Ε. Κατά τα άλλα είναι δίπλα στους κατοίκους.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουν έννομες συνέπειες και δεσμεύουν μόνο τις υπηρεσίες και τα όργανα της Περιφέρειας

Οι κάτοικοι της Καλαμιάς αντιστέκονται στην κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου-Συγκρούσεις με την αστυνομία

Στο αστυνομικό μέγαρο Κοζάνης κάτοικοι της Καλαμιάς-6 συλλήψεις