Οι Ιεροί Ναοί της Κοζάνης υποδέχθηκαν μετά από δυο μήνες τους πιστούς με αντισηπτικά, καρτελάκια εισόδου και μια εντελώς διαφορετική εικόνα από ό, τι είχαμε συνηθίσει. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ σε πολλές ενορίες τοποθετήθηκαν καρέκλες στον προαύλιο χώρο ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Σε κάθε ναό ο επίτροπος μέτραγε τους προσερχόμενους ώστε να τηρηθεί το ανώτατο όριο των 50 και το 1 προς 10 τμ.

Στον Άγιο Αθανάσιο πάνω το 80% των καθισμάτων ήταν στον εξωτερικό χώρο με χαρακτηριστικό την τάξη για την τήρηση των αποστάσεων. Καρέκλες στο προαύλιο μπήκαν και στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου .Μάλιστα ο ιερέας του ναού φρόντισε να κοινωνήσει πρώτα τον κόσμο εντός του ναού και κατόπιν τους υπόλοιπουςβγαίνοντας ο ίδιος στο προαύλιο. Ιδιαίτερη αυστηρότητα υπήρχε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης με τη θεία λειτουργία να διαρκεί μόνο μία ώρα.

Δύο θείες λειτουργίες έγιναν στους Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Νικάνορα. Μεγάφωνα υπήρχαν στους περισσότερους ναούς και ειδικά σε αυτούς που υπήρχαν έξω καρέκλες για να ακουστεί το σημερινό ευαγγέλιο της Σαμαρείτιδας και το Χριστός Ανέστη …

Ιωάννα Παπαδημητρίου


Δύο θείες λειτουργίες σε Ιερούς Ναούς της Κοζάνης – Πώς θα γίνεται η θεία κοινωνία – Καρέκλες έξω