Ο Κώστας Φωτόπουλος, υπεύθυνος των Hermes Tours μίλησε στο Λύσανδρο και το ραδιοΛόγος για τους ταξιδιωτικούς προορισμούς που προτιμούν οι κοζανίτες. «Ο κόσμος αναζητεί μονοήμερες εκδρομές και οικονομικές» ανέφερε ο κ.Φωτόπουλος. Κάθε Σάββατο και Κυριακή φεύγουν πούλμαν σε κοντινές παραλίες με 8 έως και 12 ευρώ ανάλογα με τον προορισμό μια διέξοδος για τους πολλούς.

«Τα νησιά των Κυκλάδων είναι τα πιο περιζήτητα, η Πάρος,η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Νάξος , η Σύρος, η Άνδρος και η Ίος είναι τα ανερχόμενα αστέρια. Φέτος θα είναι πολύ δυνατό καλοκαίρι για την Ελλάδα με αυξήσεις τουριστών από εισερχόμενους τουρίστες» ανέφερε.

Μικρή άνοδος στις τιμές

Σε ερώτηση για την άνοδο των τιμών, όπως έχει διαπιστωθεί ο κ.Φωτόπουλος ανέφερε: «Παρότι η ζήτηση ανεβάζει τις τιμές, έχουμε κρατήσεις τις περσινές. Στην Πάρο μπορεί κανείς να πάει πχ από 229 ευρώ με μετακινήσεις για 7μέρες, ανά μέσο όρο από 200 μέχρι 300 ευρώ μπορεί κάποιος να κάνει ένα επταήμερο. Οι τιμές έχουν μια μικρή άνοδο».

Σε σειρά προτιμήσεων μετά τις Κυκλάδες ακολουθούν οι Σποράδες με πρώτη τη Σκιάθο ανέφερε ο κ. Κώστας Φωτόπουλος. «Με 180 ευρώ μπορεί να πάει κάποιος για επτά μέρες, ειδικά οι νέοι».

Το ταξιδωτικό γραφείο Hermes Tours διαθέτει πακέτα διακοπών σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, μια βδομάδα στην Κρήτη, στην Πάτμο, στη Μυτιλήνη, το γύρο της Πελοποννήσου. «Υπάρχουν κι εκδρομές στο εξωτερικό, πολύ λιγότερες φυσικά. Είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν θαλάσσιο τουρισμό και μετά να πάνε κι εξωτερικό. Μπορεί κανείς με 350 ευρώ να πάει στις Δαλματικές ακτές» ανέφερε ο ίδιος καλώντας τον κόσμο να αποφύγει την περίοδο 20 Ιουλίου – 20 Αυγούστου, «γιατί είναι στο ζενίθ ο τουρισμός και δεν θα πάρουμε τις καλύτερες παροχές».

Ιωάννα Παπαδημητρίου